Kraljevska kobra koja je pobegla locirana u Stokholmu

Kraljevska kobra koja je pobegla iz švedskog zoološkog vrta pre šest dana, locirana je u zgradi gde joj je bio privremeni dom, u terarijumu, ali još uvek nije uhvaćena.
Kraljevska kobra koja je pobegla locirana u Stokholmu
Foto: Pixabay
To je saopštila uprava vrta na ostrvu Jurgorden u Stokholmu.
Smrtonosna zmija pobegla je prošle subote kroz pukotinu na krovu staklene kutije u kojoj je boravila, preneo je AP.
Gosti parka koji su bili u poseti toj zgradi su odmah evakuisani, a zoološki vrt je kasnije saopštio da, generalno, ne postoji rizik za zaposlene i goste, kao i da ostatak zoološkog vrta može da ostane otvoren.
 
Iz zoo vrta su saopštili da su locirali zmiju tokom noći i da su zagradili prostor u blizini terarijuma, a osoblje sada radi na tome da je vrati u staklenu kutiju. Da je zmija pobegla iz zgrade, ne bi preživela niske temperature u Stokhlolmu.
 
Kraljevska kobra može da naraste do 5,5 metara i uglavnom je nastanjena u Indiji, jugoistočnoj Aziji, Indoneziji i Filipinima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.