VIDEO: Gađaju vukove pejntbol pištoljima da ne postanu "previše pitomi"

Lokalne vlasti Arnema u Holandiji odlučile su da se vukovi u toj zemlji gađaju pejntbol pištoljima, kako se ne bi odomaćili i držali dalje od ljudskih naselja.
VIDEO: Gađaju vukove pejntbol pištoljima da ne postanu "previše pitomi"
Foto: Pixabay
Vukovi u Holandiji postaju sve pripitomljeniji i sve se manje plaše ljudi, pa se vlasti plaše da bi zbog toga mogli da postanu ozbiljna opasnost po ljude.
Odluka lokalnih vlasti u Arnemu o korišćenju pejntbol pištolja došla je nakon što je postavljen snimak na društvenim mrežama na kom se vidi vuk koji prolazi pored porodice u Nacionalnom parku Hoge Veluve.
Pejntbol pištolji su izabrani kako bi rendžeri znali kog vuka su upucali. Vlasti se nadaju da će mere dovesti do toga da će vukovi ponovo početi da se plaše i drže podalje od ljudi.
 
 
Organizacije za zaštitu životinja kritikovale su nadležne u nacionalnom parku da hrane vukove zato što ako postanu previše pitomi biće klasifikovani kao "problematične životinje" i moraće da budu odstreljeni.
 
Vlasnik parka Seger Emanuel baron van Vurst tot Vurst negirao je optužbe o hranjenju, a prethodno je istakao da vukovima nije mesto u Holandiji. Prema izveštaju iz juna u Holandiji živi oko 20 odraslih vukova.
 

Teme

Vuk

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.