Izgubljena Suzi se nakon sedam godina vratila svojoj porodici

Sedam godina nakon što je nestao, porodica iz nemačkog grada Nirnberga koja je tada živela u Beču, dobila je nazad svog psa.
Izgubljena Suzi se nakon sedam godina vratila svojoj porodici
Foto: Pixabay
Vlasnici su pre nekoliko dana otputovali u austrijsku prestonicu kako bi u gradskom skloništu za životinje preuzeli sad već ostarelu kuju pekinezera po imenu Suzi, rekla je u četvrtak za dpa portparolka skloništa.
Porodica je Suzi tražila od aprila 2015. Životinju su tada zavezali ispred prodavnice tokom boravka u Beču. Kad su se vratili iz kupovine, nije je bilo. Sumnjalo se na krađu, ali apeli objavljeni u medijima bili su bezuspešni.
Međutim, u novembru su vlasti dovele malog crnog psa u sklonište za životinje. To se događa, na primer, kada vlasnik više ne može da se brine o životinji iz zdravstvenih razloga, rekla je portparolka, ne navodeći razlog u ovom slučaju.
 
U skloništu se ime životinje moglo pročitati s ugrađenog čipa. Nakon što je azil za životinje na društvenim mrežama objavio udomljavanje "pseće bakice Suzi", javio se korisnik koji se prisetio slučaja nestalog psa.
 
Nakon toga porodica je pronađena.
 
"Nikada nisam izgubila nadu da ću ponovno videti Suzi. Bilo je neopisivo ponovo je videti nakon svih tih godina i uzeti je u naručje", rekla je vlasnica. 

Teme

pas
  • molim vas

    17.12.2022 11:38
    nemojte me shvatiti pogresno
    ne zelim da pravim neumesna poresjenja, ali ukrasti ljubimca je tezak zlocin i vlasnici se osecaju kao da je nestao clan porodice. nije umro, a nije tu i kuca je prazna. taj bol je za ne pozeleti. kradja bilo cega je izuzetno ozbiljan prestup, ali ko ukrade nekome ljubimca bio bi spreman da ukrade i dete.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.