Čuvena "holivudska mačka" eutanazirana u Los Anđelesu

Čuvena puma nazvana "holivudska mačka", koja se nastanila u centru Los Anđelesa i postala simbol urbanog pritiska na divlje životinje, eutanazirana je.

Divlja mačka, stara oko 11 godina, šetala je na visovima Holivuda i oko čuvenog ogromnog panoa sa slovima na planini, po čemu je i dobila nadimak, a eutanazirana je u subotu.

Zvaničnici Kalifornijskog odeljenja za ribarstvo i faunu rekli su da je odluka o eutanaziji divlje mačke doneta pošto su veterinari utvrdili da je imala prelom lobanje i hronične bolesti, koje su uključivale infekcije, bolesti bubrega i jetre.
Životinja je postala lice kampanje za izgradnju prelaza za divlje životinje iznad autoputa u Los Anđelesu, da bi divlje životinje kao što su pume, kojoti, jeleni i druge dobili bezbedan prolaz između obližnjih Santa Monika planina i severnih predela.
 
Policija je rešila početkom decembra da je uhvati zbog njenog nepredvidivog ponašanja, koje je možda bilo posledica udara nekog vozila.
 
Puma je uhvaćena u dvorištu u bogatom kvartu Los Felis u Los Anđelesu 12. decembra, mesec dana pošto je ubila čivavu koja je bila na povocu.
 
Snimak je otkrio da je imala povrede glave i tela, rekli su zvaničnici zaduženi za brigu o divljim životinjama. Puma je imala takođe bolesne bubrege, bila je mršava i imala infekcije kože i artritis.
 
"Najteža odluka, ali odluka iz saosećajnosti je bila da joj se skrate muke", navodi se u saopštenju i dodaje da je imala izuzetan život.
 
Guverner Kalifornije Gavin Njusam pozdravio je "neverovatan život" ove poznate divlje mačke, koja je osvojila ljude iz celog sveta.
 
Fejsbuk stranica, stvorena u njenu čast, ima više od 20.000 pratilaca.

Teme

puma

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.