FOTO: Goluba ofarbali u ružičasto za žurku povodom otkrivanja pola deteta, udruženja reagovala

Jedno udruženje za zaštitu životinja u Njujorku saopštilo je da pruža pomoć golubu koji je ofarban u ružičastu boju, naizgled da bi bio upotrebljen u žurci za otkrivanje pola deteta.
FOTO: Goluba ofarbali u ružičasto za žurku povodom otkrivanja pola deteta, udruženja reagovala
Foto: Pixabay
Golub je otkriven u Medison Skver parku u Menhetnu i pokazuje znake neuhranjenosti, saoptilo je Fond za divlje ptice.
Iz te grupe su kazali da se plaše i za respiratorno zdravlje goluba, zbog snažnog mirisa boje, za koju veruju da je farba za kosu.
"Srećom, dobra osoba spasila ga je u Medison Skver parku i golubu se sada pruža pomoć na bezbednom", objavio je Fond, prenosi BBC.
 
 
Žurke za otkrivanje pola deteta su postale tradicija u Sjedinjenim Američkim Državama. Parovi koji iščekuju prinovu prave žurke na kojima saopštavaju kog će pola biti još nerođeno dete.
 
Često postoji ceremonija tokom koje se preseče torta ili probuši balon, otkrivajući sadržaj plave ili ružičaste boje, što ukazuje na pol deteta.
 
Fond za divlje ptice upozorava da domaće ptice nikada ne treba puštati u divljinu, jer će umreti od gladi ili postati plen grabljivica.
 
"Ako nađete belog, ili goluba neobične boje, naročito ako izgleda uplašeno i izgubljeno, treba mu pomoći", dodali su iz tog udruženja.

Teme

golub
  • Mare

    03.02.2023 16:12
    Kreteni...
  • Sremac

    03.02.2023 11:32
    Ako vam dete oseti da se ne oseca prijatno u svojoj kozi i shvati da je u “glavi” drugog pola, itekako ce vam biti bitno kako se oseca a ne kakvi su mu geni. Budite spremni na to, puno je takvih slucajeva i sve vise izlaze na videlo, nemojte posle da budete neprijatno iznenadjeni ako u pubertetu sin vam kaze da hoce da bude cerka. Mozda cak i pre puberteta. Informisite se kod nekih decijih endokrinologa da li su imali slucajeve pripreme za promenu pola jos kod maloletnika. To se danas radi pa cak i kod nas u Srbiji.
  • Dragan

    03.02.2023 10:33
    @Sremac
    Biološki postoje 2 pola. I tu nema dileme.
    Kakve god terapije bile upotrebljivane, DNK će uvek pokazivati jedan od dva pola pri rođenju.

    A to kako se ko oseća, nema veze sa polom.
    Ja kada se osećam drugačije, odem pod tuš i ne smaram nikoga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.