U Italiji uhvaćena medvedica koja je usmrtila džogera

Vlasti na severu Italije saopštile su da su uhvatile mrku medvedicu koja je usmrtila sportistu dok je trčao kroz šumu.
U Italiji uhvaćena medvedica koja je usmrtila džogera
Foto: Pixabay (ilustracija)
Napad medvedice pokrenuo je pitanje šta država treba da uradi sa rastućom populacijom mrkog medveda u planinskoj oblasti Trent.
Zvaničnici su saopštili da je tokom noći uhvaćena medvedica koja je ubila Andreu Papija (26) dok je trčao šumskom stazom.
Okružni zvaničnici naredili su da medvedica bude eutanazirana, međutim žalba ekoloških grupa za zaštitu životinjskih prava suspendovala je tu odluku.
 
Alpski mrki medved iste vrste pre dve godine povredio je oca i sina koji su šetali u toj oblasti, a zvaničnici su i tada tražili eutanaziju koju su zaustavile ekološke grupe.
 
Medvedica koja je uhvaćena jutros deo je legla dva medveda koji su u Italiju dovedeni iz Slovenije u okviru evropskog programa sa ciljem da se obnovi njihova populacija u državi.
 
Porodica nastradalog Papija izjasnila se da ne želi da medvedica koja ga je napala bude eutanazirana.
  • Sabahudin

    21.04.2023 06:20
    Omerović
    Koliko moraš biti glup da trčiš po šumi u kojoj žive medvedi?
  • Dr Feel-Ud

    19.04.2023 09:49
    Medved živi u prirodi, u šumi.
    Čovek trči kroz njegovo staniste.
    Medved ubije čoveka.
    Zar treba sve životinje da potamanimo da bi samo mi živeli na ovom svetu ili bi mogli malo poštovati i njihovo stanište

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Italija zabranjuje jogu sa štencima

Italijansko ministarstvo zdravlja zabranilo je časove joge sa štencima, rekavši da bi u njoj trebalo da učestvuju samo odrasli psi kako bi se zaštitilo zdravlje životinja, kao i sigurnost polaznika.

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.