Džinovska panda Ja Ja vratila se iz SAD u Kinu posle 20 godina

Ženka džinovske pande Ja Ja posle 20 godina vratila se u Kinu iz Sjedinjenih Američkih Država, saopštila je kineska Nacionalna uprava za šumarstvo.
Kako prenosi Sinhua, panda je stigla u Šangaj u pratnji veterinara i drugih stručnjaka i prebačena je na specijalnu karantinsku lokaciju, koju je postavio šangajski zoološki vrt, gde će ostati mesec dana.
Zoološki vrt je pripremio obilje bambusa i dodatne hrane za 23-godišnju Ja Ja. Stručni tim iz pekinškog zoološkog vrta ostaće sa njom dok je u karantinu kako bi se pobrinuo za njene potrebe tokom tog perioda.
Tim će ostareloj pandi Ja Ja obezbediti negu, pratiti njeno zdravlje, postaviti dijagnozu i odrediti kako da se što bolje prilagodi ponovnom životu kod kuće.
 
Ja Ja je rođena u zoološkom vrtu u Pekingu 3. avgusta 2000. Ona i druga džinovska panda, mužjak Le Le, stigli su u zoološki vrt u Memfisu u aprilu 2003. kao izaslanici prijateljstva i bili su srdačno dočekani.
 
Nažalost, Le Le je umro od srčanih bolesti u februaru ove godine, uoči planiranog povratka para u Kinu. Ostaci 25-godišnjeg mužjaka džinovske pande vraćeni su istim letom kojim je stigla Ja Ja.
 
 
Da bi se pripremili za povratak Ja Ja, veterinar i čuvar pandi iz pekinškog zoološkog vrta stigli su prošlog meseca u zoološki vrt u Memfisu. Radili su sa stručnjacima iz Kineske asocijacije zooloških vrtova koji su ranije stigli da se upoznaju sa navikama Ja Ja i hranjenjem.

Teme

panda

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.