Ubijen jedan od najstarijih lavova na svetu

Vlasti u Keniji saopštile su da je mužjak divljeg lava, za kojeg se veruje da je jedan od najstarijih na svetu, uginuo pošto su ga stočari proboli kopljem.
Ubijen jedan od najstarijih lavova na svetu
Foto: Pixabay
Lav Lunkito star 19 godina, stradao je u sredu uveče nakon što je lovio stoku u selu, koje se graniči sa nacionalnim parkom Amboseli u južnoj Keniji, preneo je BBC.
Grupa za očuvanje lavova navela je da je verovatno reč o "najstarijem mužjaku lava u Africi".
Portparol Kenijske službe za divlje životinje (KVS) Pol Đinaro rekao je da je lav bio star i slab, kao i da je odlutao u selo iz parka u potrazi za hranom.
 
On nije mogao da potvrdi da li je najstariji lav u zemlji, ali je naveo da je veoma star.
 
Grupa "Čuvari lavova", kojima upravlja Masai radi na očuvanju populacije lavova u Nacionalnom parku Amboseli i kaže da je kraj suše "obično obeležen porastom sukoba između ljudi i lavova".
 
Većina lavova živi do oko 13 godina u divljini. Prema Svetskoj federaciji za divlje životinje, gotovo svi lavovi žive u Africi, izuzev male populacije u Indiji.

Teme

lav

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.