VIDEO: Najstariji pas na svetu proslavio 31. rođendan

Bobi, portugalski pas koji je u februaru proglašen najstarijim psom na svetu, proslavio je svoj 31. rođendan.
Bobijeva porodica planirala je subotnju rođendansku zabavu u njegovoj kući u Konkeirosu, selu na jugu Portugala, saopšteno je iz Ginisa, prenosi CNN.
Prethodno je njegov vlasnik Leonel Kosta rekao Ginisu da će to biti veoma tradicionalna portugalska zabava, kojoj će prisustvovati više od stotinu ljudi, a nastupiće i plesna trupa, navodi se u saopštenju.
Kosta je rekao da Bobi uživa veliku pažnju otkako je poneo titulu najstarijeg psa na svetu, kao i da mnogo novinara i ljudi iz celog sveta dolazi da se slika sa njim.
 
 
On je dodao da je pas dobrog zdravlja i da je nedavno bio na pregledu zbog stresa usled čestih posetilaca i fotografisanja. 
 
Bobi je rasa portugalskog ovčarskog psa, a prema rečima njegovog vlasnika, poslednjih godina otežano hoda i oslabio mu je vid. 
 
Kosta je dugovečnost svog psa delimično pripisao mirnom okruženju u kojem živi. Pored toga što je najstariji pas koji trenutno živi, Bobi je, prema Ginisovoj knjizi rekorda, i najstariji pas ikada.
  • Danijela

    15.05.2023 10:07
    Odsecene sape
    Molim vas, objavite vest o psu iz Ratkova kojem su odsecene sape i rep, imam utisak da u vasoj redakciji ima ljubitelja zivotinja, a to sto se desila je strasna stvar za koju treba da se zna. Hvala.
  • nadam se

    15.05.2023 09:29
    da ima potomke
    i da ce se ta dobra genetika nastaviti. psi su andjeli na zemlji!!! srecan ti rodjendan, duso dobra.
  • Zivot je lep

    15.05.2023 07:52
    Srecan rodjendan
    Lepi starkelja ! Pas je bolji od svakog coveka ,ali svakog !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.