Ajkula koja je ubila ruskog turistu u Hurgadi biće mumificirana

Egipat je započeo mumifikaciju tigraste ajkule koja je pre nedelju dana progutala ruskog turistu Vladimira Popova pored plaže u Hurgadi, kako bi mogla da bude izložena u muzeju, prenosi Dejli mejl.
Ajkula koja je ubila ruskog turistu u Hurgadi biće mumificirana
Foto: Pixabay
Životinju su uhvatili ribari, a naučnicima je isporučen već mrtav predator.
U ponedeljak su stručnjaci Instituta za morske nauke i rezerve Crvenog mora započeli proces balzamovanja u Hurgadi u pripremi za njegovo postavljanje u muzej instituta, prenosi arapski kanal Al Arabija.
Medijski izvori navode da su stručnjaci uspeli da izvuku glavu, grudi i ruke preminulog Rusa iz stomaka ajkule, dok su drugu polovinu tela ribari izvukli iz mora, i čamcem odvukli na kopno, kao i ajkulu koja je iz osvete pretučena na smrt.
 
Izvori su rekli da je ajkula skoro pojela celo telo žrtve, ali je nakon što je primetila da se približava ribarski čamac, pobegla, bacivši donju polovinu u vodu.
 
Dr Mahmud Dar, profesor na Egipatskom nacionalnom institutu za morske nauke, otkrio je da je ajkula ženka, navodi Al Arabija.
 
Vladimir Popov je nekoliko meseci pre stravičnog napada živeo sa ocem u Egiptu. Njegov otac, Jurij Popov, za Dejli mejl je govorio o užasu kada je gledao kako mu ajkula ubija sina dok je dozivao za pomoć.
 
"Otišli smo na plažu da se opustimo. Mog sina je napala ajkula, a sve se dogodilo za nekoliko sekundi", rekao je Popov i dodao da će kremirati svog sina i vratiti njegov pepeo u rodnu Rusiju.
  • Daca Zvezdana

    02.07.2023 19:08
    Pa oni nemaju mrzitelje kao kod nas koji svaki dan izmišljaju poteze protiv države iz koje potiču i gde za sada žive. Ovakve stvari na moru se dešavaju svake godine i niko nije podneo ostavku.
  • Арсен Лупен

    14.06.2023 07:26
    ...
    ''preminulog Rusa iz stomaka ajkule, dok su drugu polovinu tela ribari izvukli iz mora, i čamcem odvukli na kopno, kao i ajkulu koja je iz osvete pretučena na smrt''
    Из овога се може закључити да је Египат на руској страни. Очекујем повлачење амбасадора из амбасаде Украјине која се налази у Египту.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.