Završena sezona lova na kitove na Islandu: Ove godine ubijeno 24 kita

Sezona lova na kitove na Islandu je završena za ovu godinu, sa 24 ubijena kita, saopštili su lovci, dok je budućnost ove sve kontroverznije prakse neizvesna.
Završena sezona lova na kitove na Islandu: Ove godine ubijeno 24 kita
Foto: Pixabay
Kristjan Loftson, direktor Hvalura, jedine kompanije koja se još bavi kitolovom na Islandu, saopštio je da je kraj sezone lova na kitove za 2023. godinu.

Sezona je ove godine bila kraća pošto je u septembru trajala samo tri nedelje nakon što je u junu prekinuta na dva meseca.

Island je privremeno obustavio lov na kitove 20. juna na dva meseca, posle objavljivanja izveštaja koji je naručila vlada u kojem se zaključuje da korišćene metode lova ne poštuju zakon o dobrobiti životinja.
 
Island je jedna od tri zemlje, zajedno sa Norveškom i Japanom, koje i dalje praktikuju komercijalni lov na kitove, uprkos žestokim kritikama zaštitnika prirode i aktivista za prava životinja.
  • Maša NS

    01.10.2023 19:26
    Meni
    je to jezivo. Iskreno mrzim sve lovce ovog sveta, ali baš sve. Ili, da otvorimo sezonu lova na lovce...da ispravimo sve nepravde nanete životinjama
  • Priroda

    01.10.2023 17:12
    24
    Tuga

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Italija zabranjuje jogu sa štencima

Italijansko ministarstvo zdravlja zabranilo je časove joge sa štencima, rekavši da bi u njoj trebalo da učestvuju samo odrasli psi kako bi se zaštitilo zdravlje životinja, kao i sigurnost polaznika.