VIDEO: Uhvaćen lav koji je šetao ulicama italijanskog gradića

Lav koji je pobegao iz cirkusa u Ladipoliju, nedaleko od Rima, uhvaćen je, sediran i odvezen na bezbedno, izveštava Rai.
"Izbegavajte kretanje", upozorio je prethodno gradonačelnik Alesandro Grando na društvenim mrežama, nakon bekstva životinje, savetujući građanima da ostanu u svojim kućama. 
Nakon bekstva, lav je dugo lutao ulicama grada, a mnogi su ga snimali iz svojih domova ili automobila.
 
Za njegovo hvatanje bio je uspostavljen čitav logistički komandni centar, a mobilisani su policija i vatrogasci. Helikopter državne policije nadletao je to područje.
 
 
U međuvremenu, aktivisti za prava životinja iz Udruženja "Oipa" još jednom su istakli da se nadaju uvođenju zakona koji zabranjuje cirkuse sa životinjama.

Teme

lav
  • Zoran

    12.11.2023 13:18
    Ja bih ih zamenio ljudima. Opasnije su zveri
  • Realista

    12.11.2023 07:39
    cirkus?
    Bedan je život u cirkusu te veličanstvene životinje. Samo primitivac uživa u takvoj predstavi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Ajkule kod Brazila pozitivne na kokain

Testiranjem ajkula u blizini obala Brazila otkriveno je da su pozitivne na kokain, a naučnici izražavaju bojazan da će to dovesti do promene njihovog ponašanja.

Vole li nas psi ili samo žele poslastice?

Ako bilo kog vlasnika pitate da li voli psa, njegov odgovor će biti - da. Međutim, možda ste se našli u situaciji u kojoj se pitate kakva osećanja pas gaji prema vama.