VIDEO Veoma redak događaj: Rođena beba kritično ugroženog nosoroga i to po danu

Zoološki vrt u Česteru slavi rođenje istočnog crnog nosoroga, jednog od najređih sisara na svetu, a trenutak je uhvaćen na filmu.
Česterski zoo vrt je saopštio da su majka Zuri, i njeno mladunče ženskog pola, nerazdvojne, preneo je "Gardijan".
 
Rođenje mladunčeta u 14.45 časova 12. novembra nakon Zurijine 15-mesečne trudnoće bilo je neobično po tome što se dogodilo na dnevnom svetlu, što je omogućilo čuvarima da snime ceo događaj.
Menadžer tima koji se bavi nosorozima u zoološkom vrtu, Ema Evižon, rekla je da se porođaj željno iščekivao. 
 
"Prilično je neobično da se nosorog rodi tokom dana, zaista nismo očekivali da će se to dogoditi ispred nas dok smo se bavili našim dnevnim poslovima. Biti u stanju da vidimo kako mladunče bezbedno dolazi na svet, pred našim očima, bila je najneverovatnija privilegija", dodala je ona.
Evižon je kazala da je važno da majka i mladunče provedu vreme povezujući se.
 
"Za sada su nerazdvojne, a mlada ženka se redovno hrani i već dobija na veličini i težini", navela je ona.
 
 
Međunarodna unija za očuvanje prirode (IUCN) saopštila je da je istočni crni nosorog kritično ugrožen, što znači da postoji velika šansa da izumre u divljini.
  • Kokakole

    22.11.2023 17:29
    Baš lepa stvar. Simpa do panja. Slatko sam se smejao gledajući snimak.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.