VIDEO Ginisov rekorder: Najstariji vombat na svetu ima 34 godine

Vombat koji živi u japanskom zoološkom vrtu proglašen je najstarijim pripadnikom svoje vrste u istoriji i ima 34 godine.
VIDEO Ginisov rekorder: Najstariji vombat na svetu ima 34 godine
Foto: Pixabay
Ginisova knjiga rekorda tvrdi da je Vain, vombat koji živi u zoološkom vrtu Sacukijama u Ikedi, spasen iz majčine torbe nakon što ju je udario automobil u novembru 1989, što znači da je star 34 godine i 100 dana. 
 
Ipak, neki misle da je rođen u januaru 1989. godine, što znači da ima 35 godina. 
Prethodni rekorder zvao se Patrik i imao je 30 godina i 200 dana kada je umro u australijskom parku divljih životinja Balarat 2017. godine. 
Inače, vombati u divljini imaju prosečni životni vek od pet do 15 godina, a poznato je da vombati u zatočeništvu žive i do dvadesetak godina.
 
 
Kozo Sejima, direktor zoološkog vrta Sacukijama, rekao je za GWR da je Vain "čudesan vombat" i da se njegov dug životni vek može pripisati načinu života bez stresa.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Ajkule kod Brazila pozitivne na kokain

Testiranjem ajkula u blizini obala Brazila otkriveno je da su pozitivne na kokain, a naučnici izražavaju bojazan da će to dovesti do promene njihovog ponašanja.

Vole li nas psi ili samo žele poslastice?

Ako bilo kog vlasnika pitate da li voli psa, njegov odgovor će biti - da. Međutim, možda ste se našli u situaciji u kojoj se pitate kakva osećanja pas gaji prema vama.