VIDEO Ginisov rekorder: Najstariji vombat na svetu ima 34 godine

Vombat koji živi u japanskom zoološkom vrtu proglašen je najstarijim pripadnikom svoje vrste u istoriji i ima 34 godine.
VIDEO Ginisov rekorder: Najstariji vombat na svetu ima 34 godine
Foto: Pixabay
Ginisova knjiga rekorda tvrdi da je Vain, vombat koji živi u zoološkom vrtu Sacukijama u Ikedi, spasen iz majčine torbe nakon što ju je udario automobil u novembru 1989, što znači da je star 34 godine i 100 dana. 
 
Ipak, neki misle da je rođen u januaru 1989. godine, što znači da ima 35 godina. 
Prethodni rekorder zvao se Patrik i imao je 30 godina i 200 dana kada je umro u australijskom parku divljih životinja Balarat 2017. godine. 
Inače, vombati u divljini imaju prosečni životni vek od pet do 15 godina, a poznato je da vombati u zatočeništvu žive i do dvadesetak godina.
 
 
Kozo Sejima, direktor zoološkog vrta Sacukijama, rekao je za GWR da je Vain "čudesan vombat" i da se njegov dug životni vek može pripisati načinu života bez stresa.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.