Pokušali da prošvercuju 87 divljih životinja preko aerodroma u Bangkoku

Tajlandski carinici uhapsili su šest indijskih državljana koji su iz zemlje pokušali da prokrijumčare desetine divljih životinja, uključujući crvenu pandu i pamučnog tamarina, koji su ugroženi.
Pokušali da prošvercuju 87 divljih životinja preko aerodroma u Bangkoku
Foto: Pixabay
U čekiranom prtljagu osumnjičenih, na aerodromu Suvarnabhumi u Bangkoku, policajci su otkrili 87 životinja, uključujući guštere, ptice i zmije.
 
"Saznali smo da se među životinjama nalazi 29 guštera, 21 zmija, 15 ptica, uključujući i papagaje, odnosno ukupno 87 životinja. Životinje su bile sakrivene u prtljagu", navodi se u saopštenju carinske uprave.
Ako budu proglašeni krivima, osumnjičenima preti maksimalna kazna od 10 godina zatvora ili novčana kazna četiri puta veća od uvoznih dažbina, prenosi Gardijan.
 
Tajland je jedno od najvećih svetskih uporišta za ilegalno krijumčarenje divljih životinja, zbog svog bogatog biodiverziteta, lokacije i infrastrukture, a ova nezakonita radnja predstavlja međunarodnu trgovinu vrednu više milijardi dolara.
Krijumčari koriste Tajland za tranzit životinja za prodaju u Kini i Vijetnamu, iako je poslednjih godina zabeležen porast trgovine životinja u Indiju.
 
 
Nevladine organizacije za zaštitu životinja pozvale su na oprez na aerodromima, upozoravajući na ponovni porast krijumčarenja divljih životinja vazdušnim putem nakon ukidanja ograničenja koja su važila tokom pandemije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.