FOTO: U zoo vrtu na Floridi rođeno mladunče ugrožene vrste orangutana

Mladunče ugrožene vrste bornejskog orangutana rođeno je u Buš Gardensu u Tampa Beju na Floridi.
FOTO: U zoo vrtu na Floridi rođeno mladunče ugrožene vrste orangutana
Foto: Beta/AP
Beba orangutana rođena je carskim rezom u subotu, ženka je i teška je oko 1,3 kilograma, rekli su zvaničnici parka, preneo je "Glas Amerike". 
 
Majka Luna se oporavlja od operacije i biće ponovo sa bebom kada se stabilizuje.
Ovi orangutani se nalaze samo na ostrvu Borneo, a Međunarodna unija za zaštitu prirode proglasila ih je kritično ugroženim. 
 
 
Buš Gardens je deo Plana preživljavanja vrsta Asocijacije zooloških vrtova i akvarijuma, koji ima za cilj upravljanje ugroženim vrstama i edukaciju posetilaca o životinjama.
Bornejski orangutan je treća po veličini vrsta majmuna. Rođenje ovog mladunčeta je prekretnica u naporima za očuvanje orangutana, naveo je Buš Gardens u saopštenju. Orangutani u divljini obično žive između 35 i 40 godina. 
 
 
Tematski park u Tampi ima jedan od najvećih zooloških vrtova u Severnoj Americi, u kojem se nalaze hiljade životinja.
 
 
Novorođena pripadnica retke vrste još nema ime. 
 
  • Dragana B.

    21.04.2024 14:11
    Bebau zoovru Florida
    Prava beba!Bas je sladak!Treba ga sacuvati od virusa i bolesti svake vrste!Kad poraste pustiti u prirodu da zivi i snalazi se i uveca broj svoje vrste?Ne znam ,to, u zoo vrtu, da li je dovoljno, za opstanak??...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.