Prvo ponuđena, pa povučena novčana nagrada za onog ko uhvati ajkulu kod ostrva Tobago

Vlasti karipskog ostrva Tobago povukle su nagradu od 10.000 trinidadskih dolara (oko 1.500 američkih) koju su prethodno ponudile onome ko uspe da uhvati ajkulu koja je napala britanskog turistu.
Prvo ponuđena, pa povučena novčana nagrada za onog ko uhvati ajkulu kod ostrva Tobago
Foto: Pixabay
Čovek, koga su lokalni zvaničnici identifikovali kao 64-godišnjaka iz Hertfordšira, uočen je u petak ujutro deset metara od obale u blizini hotela Starfiš u zalivu Kurland, na severnoj obali Tobaga.
 
On je zadobio povrede leve šake, leve butine i stomaka nakon napada bik-ajkule za koju se procenjuje da je bila dugačka oko tri metra, saopštila je Skupština Tobaga.
Nakon napada, Skupština Tobaga je pozvala sve registrovane ribare na ostrvu da mobilišu svoje posade sa nagradom od 10.000 trinidadskih dolara za onoga ko uhvati ajkulu, javlja britanski Miror.
 
Ova nagradu podseća na onu koja je ponuđena u filmu "Ajkula" iz 1975. gde je ponuđeno 10.000 dolara za svakoga da uhvati ajkulu koja je ubila mladu ženu na obali Nove Engleske, u SAD. 
"Tražio sam da se oglas odmah povuče i da ribari rade zajedno sa obalskom stražom, da rade zajedno sa roniocima i drugim zainteresovanim stranama kako bi stručno upravljali područjem. Dok odeljenje povlači oglas, obaveštavam vas da postoje stručnjaci koji će se pozabaviti ovim pitanjem", poručio je glavni sekretar Tobaga Farli Ogustin.
 
Objava nagrade, a zatim i njeno uklanjanje doveli su do mnoštva kritika na društvenim mrežama, dok je grupa za zaštitu životinja takođe upozorila o opasnostima koje lov predstavlja po stanište ajkula.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Italija zabranjuje jogu sa štencima

Italijansko ministarstvo zdravlja zabranilo je časove joge sa štencima, rekavši da bi u njoj trebalo da učestvuju samo odrasli psi kako bi se zaštitilo zdravlje životinja, kao i sigurnost polaznika.

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.