Kineskinje sada mogu na "menstrualno bolovanje"

Provincija Anhui u Kini nudi ženama "menstrualno bolovanje".

Ukoliko dobiju uverenje od lekara da imaju bolan ciklus, moći će da uzmu dan ili dva slobodno, dok menstrualni grčevi ne prođu.

I druge zemlje poput Južne Koreje, Tajvana, Indonezije i Japana već imaju zakone koji dozvoljavaju ženama da "preskoče" posao kada dobiju menstruaciju.

O menstrualnom bolovanju se prvi put govorilo u Japanu 1947. godine, a ovaj zakon nije usvojen još ni u jednoj zemlji na Zapadu.

Ginekolog Gedis Grudžinkas ističe kako bi menstrualno bolovanje motivisalo žene da budu produktivnije na poslu.

Prema istraživanjima, jedna od deset žena ima jake bolove tokom menstruacije - toliko jake da ih sprečavaju da obavljaju uobičajene dnevne aktivnosti.

Autor: Mondo

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Pad broja obolelih od gripa

Institut za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" saopštio je da su od 18. do 24. marta prijavljena 6.223 slučaja oboljenja sličnih gripu.