Kako ojačati imunitet "na norveški način"?

Zimski meseci mnogima prouzrokuju probleme sa zdravljem - izbijaju epidemije gripa, prehlade su uobičajena pojava u svim uzrastima, a mnogi i po nekoliko dana provedu u krevetu u oporavku. Jedan od uzroka čestih bolesti tokom najhladnijih meseci u godini je slab imuni sistem.
Međutim, iako vlada uverenje da se jak imuni sistem gradi godinama (kao i da ga neki jednostavno oduvek imaju), ne treba da odustanete od jačanja svojih odbrambenih sistema. Naročito kad to i nije toliko dugotrajno i teško - za početak, potrebno je imati dobar izvor omega-3 masnih kiselina.
 
Naime, studija koju su 2013. godine sproveli autori Žurnala biologije leukocita (koji izdaje Univerzitet u Mičigenu) sugeriše da konzumiranje "graditelja" omega-3 masnih kiselina, DHA i EPA, poboljšava imuni sistem i jača ćelije. Dr Dženifer Fenton sa američkog univerziteta ustanovila je da više ne vlada uverenje da omega-3 masne kiseline deluju samo kao suzbijači zapaljenja koja nastaju usled zaraze virusima, već deluju krajnje preventivno - jačaju imunitet i time čuvaju organizam od bolesti. Najbolje se pokazalo masnoćama bogato riblje ulje, potvrdili su i autori sa Univerziteta u Istočnoj Karolini u SAD.
 
Jačanje i gradnja antitela konzumiranjem omega-3 masnih kiselina do pre nekoliko godina su bile samo pretpostavke, ali su naučnim metodama u kontrolisanim uslovima potvrđene teze o važnosti unošenja ovih masnih kiselina kroz duži period, a najmanje četiri do pet sedmica. Čak je studijama potvrđeno i da se unošenjem omega-3 masnih kiselina tokom trudnoće deluje i na jačanje imunog sistema bebe.
 
Odakle dobijamo omega-3 masne kiseline?
 
Naša trpeza nije prirodno bogata izvorima omega-3 masnih kiselina - ribom, semenkama, pojedinim bobičastim voćem i ostalim izvorima "dobrih masnoća". Zato postoji kompanija "Norway House" sa svojim originalnim norveškim proizvodima.
 
Norveško omega-3 ulje sa ukusom limuna od artičkog divljeg bakalara sadrži, kako pomenute omega-3 masne kiseline, tako i vitamine A, D i E, koji su ključni u očuvanju zdravlja, a kako je potvrđeno poslednjih godina, vitamin D deluje i antikancerogeno. S obzirom na to da majčino mleko ne sadrži dovoljne količine vitamina D, on se bebama daje kroz suplement koji je neophodan za apsorpciju kalcijuma i fosfora.
 
Pakovanje norveškog ulja od 500 ml je dovoljno za dve osobe za period od tri meseca, koje se neotvoreno čuva na sobnoj temperaturi, a po otvaranju u frižideru. Preparat može da koristi i cela porodica.
 
 
Norveške omega-3 bombone za decu sadrže esencijalne masne kiseline, kao i vitamine D i E. obogaćene su prijatnim i osvežavajućim ukusom voća, koji se oslobađa žvakanjem mekih kapsulica. Dnevna doza je jedna omega-3 bombonica uz obrok, dva puta na dan. 
 
 
Omega-3 kapsule za žene koje distribuira "Norway House" utiču pozitivno na zdravlje, endokrini sistem i imunitet. Sadrže folnu kiselinu, ulje žutog noćurka i kakao, a pokazale su se odličnim u ublažavanju menstrualnih simptoma i menopauze, kao i u pozitivnom uticaju na kožu, kosu i nokte. Nije potrebno naglašavati koliko jak uticaj imaju na zdravlje kostiju, povećanjem njihove gustine.
 
Prava "vitaminska bomba" i izvor esencijalnih masnih kiselina su i omega-3 kapsule, visoko koncentrovane i dokazano efikasne u očuvanju zdravog nervnog sistema i imuniteta, što je naročito bitno tokom zimskih meseci. Namenjene su svima, a uzimaju se jedna kapsula dnevno uz obrok. Naročito će biti značajne aktivnim ljudima, uzimajući u obzir činjenicu da povećavaju ukupne fizičke i psihičke performanse kod sportista.
 
Detaljnije o svim proizvodima i načinu na koji možete da nabavite svoju neophodnu dozu pronađite OVDE.
 
 
Norveške visoko kvalitetne premium omega-3 proizvode, čiji je ekskluzivni uvoznik i distributer "Norway House d.o.o.", možete pronaći u potpuno opremljenom OMEGA-3 NORWAY Shop-u u Pariskom magazine, u centru Novog Sada.
  • Nije skupo

    16.01.2018 18:15
    Ako vam je zbog para,...realno ovi proizvodi nisu skupi i isplativi su. Kada se samo setim koliko novca sam dala (bacila)na razne preparate kojima sam deci pokusavala da podignem imunitet!? Ovo je mnogo bolje od svega sto smo probali. Vazno je uzimati kontinuirano
  • Ex chapman

    16.01.2018 10:46
    Kako?
    Lako. Odselite se u Norvešku.
  • Radnik

    16.01.2018 10:13
    Džabe krečenje
    Nemamo mi novca za to.
    Demokratski, naš rad ne vredi toliko.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.