Gravital Juice - pomoć u borbi sa infekcijama i upalama

Gravital Juice je tečni biljni dodatak ishrani.
Može se reći da Gravital Juice sadrži supervoće, jer sadrži organsku graviolu, organsku aloe veru, organski mangostin i organski nopalin, kaže doktorka Jaroslava Hovan Somborac.
 
Navodi da ovo voće ima izuzetno bogat sadržaj vitamina, minerala, biljnih enzima i vlakana. Svi ovi sastojci obezbeđuju dobar rad organa za varenje, smanjuju trigliceride i LDL holesterol, regulišu metabolizam šećera i efikasni su u regulisanju telesne težine. 
 
"Glavni aktivni sastojak Gravital Juice preparata CaliVite international je graviola, kao i već dobro poznata biljka aloe vera. Graviola raste u Srednjoj i Južnoj Americi i lokalno stanovništvo odavno koristi plodove ove biljke za tretiranje bakterijskih i gljivičnih infekcija, kao i protiv raznih zapaljenskih procesa. Ukus biljke podseća na mešavinu jagode i ananasa, a sadrži velike količine vitamina C i B, kao i mineralne materije". 
 
Zimski period je i vreme pojave gripa, prehlada i drugih infekcija.  
 
"Naš organizam skoro neprestano biva izložen napadima virusa i bakterija koji izazivaju različita oboljenja. Takva su, na primer, upala krajnika, upala pluća i bronhitis, kao i pijelitis (upala karlice bubrega). U tim slučajevima najčešće se prepisuju antibiotici. Uz antibiotike, neophodno je uzimati i probiotike (AcZymes plus, ProbioBalance ili Acidophilus)", kaže dr Hovan Somborac. 
 
Dodaje da se, međutim, retko govori o tome kakva prirodna sredstva mogu da se koriste kao zamena za antibiotike ili da se pojača njihovo dejstvo: “Ekstrakt graviole, posebno u kombinaciji sa alojom, pokazao se uspešnim u sprečavanju razmnožavanja više vrsta bakterija, čak i u slučaju bakterija poput E.coli, Staphylococcus aureus ili Pseudomonas”.
 
 
U Srbiji je prisutna epidemija gripa
 
"Visoka  temperatura, upala grla, curenje iz nosa, kašalj, slabost i bolovi u mišićima i kostima simptomi su svakog sezonskog gripa, ali je ove godine primećeno da virus gripa često velikom brzinom zahvata pluća i može izazvati teške upale pluća. Najvažniji su mirovanje, uzimanje mnogo tečnosti, kao i preparata vitamina C i cinka. Naravno, hladni oblozi i antipiretici su ponekad neophodni. Ako bolest traje duže od sedam dana, a pacijent ne primeti poboljšanje, obavezno treba da se javi lekaru. Gravital pomaže u podizanju imuniteta. Pokazao se kao dobra prevencija, ali i kao suplement koji ublažava simptome i ubrzava ozdravljenje", navodi naša sagovornica.
 
U zimskom periodu su češće i pojave infekcija koje izaziva virus herpes simpleks, odnosno  groznice, kako je zovemo. Bolne ranice na usnama, u nosu i na drugim delovima tela često ograničavaju obavljanje svakodnevnih aktivnosti. 
 
"Ispitivanja su pokazala da je Gravital Juice odličan za prevenciju, ali i suplement koji ublažava tegobe izazvane virusom herpesa, jer sprečava njegovo razmnožavanje. Delotvoran je u borbi protiv virusa, bakterija i gljivica, a deluje i protiv glista".
 
Gravital pomaže u borbi sa upalama (alergije, ekcemi, astma, reuma, upale želuca i creva).
 
"Upale su zaštitna reakcija organizma na dejstvo nekog patogena ili povrede. Međutim, zbog stalne izloženosti različitim stresovima, ali i zbog nedostatka omega 3 masnih kiselina, zapaljenske reakcije organizma postaju prejake i nesvrsishodne. Jake upale izazivaju jake bolove u celom telu, posebno u mišićima i zglobovima. Zbog toga je često potreban i tretman za smanjivanje upale i bolova. Tipičan primer ovakve vrste jakih zapaljenja su artritis i reuma. Gravital Juice može da pomogne  u savladavanju takvih preteranih, odnosno izrazito jakih zapaljenja i bolova", kaže doktorka Jaroslava Hovan Somborac. 
 
Dodaje da ovaj preparat takođe pomaže kod problema sa metabolizmom i telesnom težinom, kao i u prevenciji, ali i kao dodatak u terapiji tumora.
 
Informacije o svim proizvodima CaliVite international možete pronaći OVDE.
 
Celu emisiju "Zdravi sat" Radija 021 možete poslušati i na ovom mestu.
 

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.