Znaci da s vašim metabolizmom nije sve u redu

Dobar rad metabolizma izuzetno je važan za pravilno funkcionisanje tela.
Znaci da s vašim metabolizmom nije sve u redu
Foto: Pixabay
Ipak, vaša ishrana i količina fizičke aktivnosti znatno utiču na njegovu brzinu. Upravo zato se najviše gojite ako jedete nezdravu hranu i živite sedalačkim načinom života. 
 
Da vaš metabolizam ne funkcioniše kako bi trebalo, mogu pokazati i mnoge druge stvari osim gojenja, a ovo su najčešće.
 
Stalno ste umorni
 
Iako na umor mogu uticati i druge faktori poput nedostatka sna i napornog posla, ako umor osećate konstantno, vrlo verovatno je vaš metabolizam toliko usporen da hranu ne pretvara u energiju dovoljno brzo. 
 
Koža i kosa vam postaju suvi
 
Postoji mnogo razloga zašto kosa i koža postaju suvlji nego inače, ali usporen metabolizam jedan je od ključnih uzroka jer se vaše ćelije ne zamenjuju novima dovoljno brzo. 
 
Stalno imate čežnju za hranom punom šećera
 
Uprkos tome što se zdravo hranite, neprestano žudite za čokoladom? Vaš metabolizam verovatno ne funkcioniše dobro jer nedovoljno efektivno pretvara hranu koju ste pojeli u energiju. 
 
Gojite se uprkos zdravoj ishrani
 
Ako je ovo slučaj i ako pazite na dnevni unos kalorija, obratite se doktoru kako bi vam pomogao i pronašao rešenje za ubrzanje vašeg metabolizma. 
 
Hladno vam je i nervozni ste
 
Vaš metabolizam je odgovoran i za zagrevanje vašeg tela pa će vam, ako mu je funkcija poremećena, vrlo verovatno biti hladno i u sasvim normalnim temperaturnim uslovima. 
 
Nervoza kao produkt loše funkcije organizma često proizlazi iz svih navedenih faktora i pokazatelj je da treba da poradite na kvalitetu svog života.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.