Preminuo nakon što ga je polizao njegov pas

Nemac star 63 godine umro je zbog zaraze retkom infekcijom koju je zadobio nakon što ga je polizao njegov pas.
Preminuo nakon što ga je polizao njegov pas
Foto: Pixabay (ilustracija)
Nakon ovog neobičnog slučaja lekari u Nemačkoj upozorili su vlasnike kućnih ljubimaca da potraže hitnu medicinsku pomoć ako primete simptome nalik gripi.
 
Inače zdrav muškarac umro je nakon infekcije bakterijom Capnocytophaga canimorsus, koja se obično nalazi u ustima pasa i mačaka, a na ljude se prenosi u izuzetno retkim slučajevima i to najčešće putem ugriza, piše CNN.
 
Međutim, u ovom slučaju, pas nije ugrizao svog vlasnika.
 
Izveštaj o ovom slučaju objavljen je prošlog meseca u časopisu "The European Journal of Case Reports in Internal Medicine", u kojem se navodi da je pacijent umro 16 dana nakon početka lečenja i da nije reagovao na tretman antibioticima.
 
"Pas, jedini kućni ljubimac dotičnog muškarca, prethodnih nedelja je dodirnuo i lizao svog vlasnika, ali ga nije ugrizao ili povredio", piše u izveštaju lekara bolnice Crvenog krsta u Bremenu.
 
Muškarac je prvo lekare izvestio o simptomima sličnim gripi, ali kasnije je zaradio tešku sepsu i purpuru fulminans, akutni poremećaj krvne slike koji uzrokuje pojavu modrica na koži, promenu boje kože, ali i nekrozu. Muškarac je bio na intenzivnoj nezi, ali je njegovo zdravlje nastavilo da se pogoršava pa je na kraju umro od višestrukog zatajenja organa.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.