VIDEO: Virus korona možete imati i bez simptoma, video pokazuje zašto je važno ostati kod kuće

Vlade i ministarstva zdravstva širom sveta građanima ističu važnost društvenog distanciranja i ostanka kod kuće.
U te svrhe, jedan edukativni video je podelio i BBC. U videu koji traje nešto više od jednog minuta objašnjava se kako možete imati virus korona a da toga niste ni svesni. 
 
Objašnjava se kako možete živeti normalno i da ne znate da ste zaraženi, da možete hodati okolo bez ikakvih simptoma i u roku od nedelju dana možete zaraziti dve do tri osobe. 
 
Svaka od tih osoba pak zarazi još po dve do tri osobe i tako se niz nastavlja. 
 
Međutim, BBC-jev video objašnjava i šta se događa ako ljudi ostaju kod kuće, ne idu u prodavnicu, ne idu na posao ili u posete prijateljima. Tom taktikom se broj potencijalnih zaraženih smanjuje sa 406 na samo 15.
 
"To je razlika između života i smrti", kaže se u videu i poručuje da se ostane kod kuće što je moguće više, jer to spasava živote.
 
  • Ime

    13.04.2020 14:01
    Ime
    Kad odeš iz otadžbine ne mešaj se više u gradnji društva iz kog si otišao,izgrađuj bolje društvo u državi gde živiš.
    Ne soli pamet kad odeš iz otadžbine onima koji su ostali..i nenanosii štetu pljuvanjem na svoj narod,dovoljno o tome govori činjenica da si otišao...
  • Kru

    13.04.2020 10:55
    Podbarac
    Podseća na vic, sede Srbin, Nemac i Englez. Ne znam šta je tačno bilo, ali znam da je Srbin ispao najpametniji. Zato Nemac i Englez imaju uredjena društva a Srbin srednjevekovnu despotiju.
  • Izzy

    13.04.2020 08:58
    Www
    Svako jutro nesto novo! Niko pojma nema! Grip ko grip!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.