Ruska vakcina protiv korone biće testirana na deci početkom 2021.

Nacionalni istraživački centar "Gamalei" u Rusiji planira da počne testiranje vakcine protiv virusa korona na deci u januaru-februaru sledeće godine, saopštio je direktor centra Aleksandar Gincburg.
Ruska vakcina protiv korone biće testirana na deci početkom 2021.
Foto: Pixabay
Kako prenosi Sputnjik, Gincburg je naveo da Institut nikada nije sprovodio testiranja na deci.
 
"Pedijatri poznaju te specifičnosti, stoga zajedno s njima pripremamo dokumentaciju koju ćemo podneti Ministarstvu zdravlja kako bismo mogli sprovoditi testiranja na deci, ali tek nakon što završimo sva testiranja na odraslima", rekao je Gincburg.
 
Prema njegovim rečima, testiranja na deci počeće na zimu, jer će treća faza testiranja vakcine protiv virusa korona na odraslima trajati oko pet meseci.
 
"Nadam se da će vakcina biti pogodna za decu, ali prema ruskom zakonu vakcina se može testirati na deci tek kada prođe kompletan ciklus testiranja na odraslima", objasnio je Gincburg.
 
Ministar zdravlja Rusije Mihail Muraško ranije je saopštio da su klinička ispitivanja vakcine protiv virusa korona u Rusiji završena, a reč je o vakcini koju razvija Nacionalni istraživački centar epidemiologije i mikrobiologije "Gamalei".
  • jovan

    13.09.2020 11:24
    vakcina sto pre
    Vakcina sto pre pocne krenuce normalan zivot i oporavak ekonomije. Ako mogu stacu prvi u red za vakcinu ma cija bila. Poverenja u medicinu i nauku mora biti.
  • Lea

    14.08.2020 20:03
    Bolonja
    Mengele je bio zloconac,zar ne?,
  • Vasilj

    05.08.2020 15:20
    Eto
    Nece valjda na nasoj deci

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.