Imunolog: Nova doza vakcine starijima jednom godišnje, za mlade na dve godine

Profesor Imperijal koledža u Londonu Džastin Stebing ocenio je da bi treću dozu vakcine protiv korona virusa trebalo da primi starija i najugroženija populacija.
Imunolog: Nova doza vakcine starijima jednom godišnje, za mlade na dve godine
Foto: 021.rs
Stariji bi zatim bili vakcinisani jednom godišnje, a mlađi i zdravi ljudi svake druge godine.
 
On je ocenio da su kombinacije vakcina delotvorne i da ne bi bio problem ako bi neko bio vakcinisan vakcinom drugog proizvođača.
 
Stebing, jedan od vodećih imunologa-onkologa u svetu i učesnik u istraživanjima i proizvodnji Astrazeneka vakcine, rekao je da ne misli da vakcinacija treba da bude obavezna.
 
"Iskustvo Izraela naučilo nas je da će biti teško postići kolektivni imunitet. Živećemo sa tim virusom", rekao je Stebing.
 
Profesor Imperijal koledža u Londonu dodao je da je delta soj u Srbiji verovatno prisutan u mnogo većem obimu nego što zvanični brojevi pokazuju, jer se pokazalo da je kod te varijante mnogo veća transmisija i podvukao da je bez obzira na nove sojeve virusa sveobuhvatna vakcinacija neophodna.
  • Ljilja.

    09.08.2021 08:21
    Živećemo da, ali intenzitet neće biti visok.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Kako da dobijemo dovoljno vitamina D?

Zašto stariji ljudi, a posebno žene, gube kalcijum iz kostiju i gomilaju ga u krvnim sudovima? Koji su uzroci ovog stanja, da li je i na koji način ga je moguće sprečiti?