Ovi napici loše utiču na zdravlje

Ako se trudite da budete zdravi, možda je najbolje da izbegavate ova pića.
Ovi napici loše utiču na zdravlje
Foto: Pixabay
Uvek je važno brinuti o imunitetu, a posebno sada za vreme pandemije. Ako se trudite da ojačate imunitet, ova pića trebalo bi da izbegavate.
 
Kupovna kafa s mlekom raznih ukusa
 
Restorani brze hrane, među ostalima, u ponudama često imaju i kafe s mlekom, koje imaju još i neki dodatni ukus poput voćnih sirupa. Ta pića prepuna su šećera i možda će vam brzinski dati dozu energije, ali ne deluju dobro na imunitet.
 
Naime, istraživanja sugerišu da sav taj dodatni šećer podstiče upalne procese u telu, a samim tim i povećava rizik od nekih bolesti.
 
Alkoholna pića
 
Alkohol, pogotovo ako se konzumira stalno, oslabljuje funkciju imuniteta da brzo izbaci bacile iz organizma. Moguće je i da ljudi koji imaju problema s alkoholizmom imaju veći rizik od razvijanja respiratornih problema, pogotovo gornjih disajnih puteva.
 
Gazirana pića
 
On nisu loša samo za vašu liniju, loša su i za imunitet. Ovde je ponovno problem u dodatnom šećeru, ali i natrijumu. Oba su iritanti za imunitet i mogu uzrokovati upalne procese, prenosi N1.
 
Voćni sokovi
 
Oni su takođe izvor velike količine šećera, posebno glukoze i fruktoze. Fruktoza potiče skladištenje masnoća u telu i utiče na hormone, zbog čega smo gladniji. Glukoza, pak, podiže nivo šećera u krvi.
 
Nutricionisti savetuju da je bolje pojesti voćku nego piti voćne sokove.
  • Miki47

    10.10.2022 00:35
    Trezvenjak-zauvek
    Ne postoji takav ubitačni otrov kao što je bilo koje alkoholno piće.Tiha voda breg roni-uzalud se pije sa merom,alkohol uništava ceo organizam u bilo kojoj meri.Što se tiče ostalog-kafe,energetskih napitaka i gaziranih pića-nemam ništa protiv.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.