SZO: Oko 90 odsto svetske populacije ima neki oblik imuniteta na koronu

Najmanje 90 odsto svetske populacije ima neki oblik imuniteta na korona virus, izjavio je generalni direktor Svetske zdravstvene organizacije, ali je upozorio na smanjenu budnost prema tom virusu.
SZO: Oko 90 odsto svetske populacije ima neki oblik imuniteta na koronu
Foto: Pixabay
"Taj pad budnosti ostavlja otvorena vrata za pojavu nove varijante koja će se verovatno proširiti i zameniti trenutno dominantnu varijantu omikrona", rekao je Tedros Adhanom Gebrejesus.
Prema njegovim rečima, najmanje 90 odsto svetske populacije trenutno ima neki oblik imuniteta na virus SARS-CoV-2, bilo kroz preležanu bolest ili vakcinaciju.
Gebrejesus je rekao da je prerano govoriti da je pandemija korona virusa završena.
 
"Još nismo stigli do kraja", naveo je.
 
"Manjak nadzora, testiranja i vakcinacije i dalje stvara savršene uslove za pojavu zabrinjavajuće nove varijante koja bi mogla da izazove veliku stopu smrtnosti", upozorio je šef SZO-a.
  • Akronim

    09.12.2022 14:15
    Svetska Zločinačka Organizacija
  • RR

    09.12.2022 08:54
    ...
    SZO treba da premeni ime u SS. Nista nisu bolji od nacista!
  • NN

    09.12.2022 08:35
    Imunitet
    smo razvili i na SZO, odnosno na njihove laži.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.