Batut: Dva smrtna slučaja mogu biti povezana s groznicom Zapadnog Nila

U Srbiji je od 8. do 14. oktobra registrovano 89 obolelih od groznice Zapadnog Nila, objavio je Institut "Dr Milan Jovanović Batut".
Prijavljena su dva smrtna ishoda koja se mogu dovesti u vezu sa tim oboljenjem"u Južnobačkom i Zapadnobačkom okrugu, piše u saopštenju.
Institut je naveo da je obolelo 37 žena i 52 muškarca, starosti od 18 do 89 godina.
Na teritoriji Beograda su obolele 22 osoba, u Južnobačkom okrugu 24, u Sremskom 10, u Zapadnobačkom devet, u Južnobanatskom šest, a u Srednjobanatskom okrugu četiri osobe.
 
U Braničevskom okrugu obolele su tri osobe, u Severnobačkom, Kolubarskom, Mačvanskom, Pomoravskom, Severnobanatskom po dve, a u Nišavskom okrugu jedna osoba.
 
Groznica Zapadnog Nila je sezonsko oboljenje koje se prenosi ubodom zaraženog komarca "culex pipiens", vrste koja je odomaćena i u Srbiji.
 
Sezona prenošenja tog virusa u Srbiji uobičajeno traje od juna do novembra, dodao je Institut.
  • Kika

    23.10.2023 12:50
    Rešenje
    Prskajte češće komarce!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.