Atos i Amaris: Nasigurniji put do života bez dioptrije - laser poslednje generacije i u Srbiji

Posle vodećih evropskih očnih klinika, Schwind Atos femto laser poslednje generacije je nedavno instaliran u očnoj bolnici Profesional, kao jedini takav laser u Srbiji.
Ovaj laser mnogi smatraju najboljim svetskim femto laserom za skidanje dioptrije.
 
Nabavkom ovog lasera, uz već postojeći Schwind Amaris laser za skidanje dioptrije, očna bolnica Profesional je dobila status zvaničnog regionalnog referentnog centra nemačke kompanije Schwind, proizvođača najnaprednijih lasera za skidanje dioptrije.
Status referentnog centra dobijaju samo najopremljenije klinike, sa najstručnijim osobljem, u koje dolaze drugi hirurzi na upoznavanje sa najnovijim tehnologijama. 
 
 
Pored nabavke najmoćnijih lasera, dobijanje statusa referentnog centra doprinela je i činjenica da je u bolnici Profesional za 14 godina uspešno urađeno 12.000 intervencija laserskog skidanja dioptrije.
Pet razloga zašto se Atos i Amaris laseri smatraju vodećim laserima za lasersko skidanje dioptrije:
 
1. Mogućnost korigovanja velikog raspona dioptrija - moguće je ukloniti miopiju (kratkovidost) već od -0,75 pa do -12,0 dioptrija, hipermetropiju (dalekovidost) do +6,0 dioptrija i astigmatizam (cilindar) do 6 dioptrija, bilo da je plusu ili minusu.
 
2. Bolji kvalitet vida, pogotovo u noćnim uslovima, zbog sprečavanja nastanka značajnih optičkih aberacija tokom uklanjanja dioptrije ili čak i redukcije postojećih (ako ih pacijent ima pre skidanja dioptrije). Zbog toga mnogi pacijenti posle uklanjanja dioptrije vide bolje nego što su videli sa svojim naočarima i sočivima.
 
3. Manja potreba za reintervencijama u budućnosti (primera radi nakon laserskog skidanja minus dioptrije Amaris laserom potreba za reintervencijom se javlja kod samo 1% pacijenata i to obično više godina nakon intervencije).
 
4. Podižu bezbednost inače izuzetno sigurnih procedura laserskog skidanja dioptrije na još viši nivo.
 
5. Mogućnost obavljanja svih savremenih procedura laserskog skidanje dioptrije
 
Koja procedura laserskog skidanja dioptrije se najčešće preporučuje?
 
Zavisno od vrste i visine dioptrije, karakteristika rožnjače, kvaliteta suznog filma, ličnih navika i potreba pacijenta, savetuje se i vrsta procedure koja je najbolja za svakog individualnog pacijenta.
 
Najčešće se preporučuje SmartFETMO LASIK procedura koja se obavlja uz korišćenje i Atos i Amaris lasera. Zbog izuzetne preciznosti, odličnog vida koji se dobija već dan nakon intervencije i najbržeg oporavka koji omogućava da se pacijenti već nakon tri dana vrate svojim radnim i drugim aktivnostima.
 
  
 
Svakodnevne situacije kao što su stavljanje naočara odmah po buđenju, skidanje kontaktnih sočiva svake večeri, nesigurnost tokom noćne vožnje, ograničenja tokom bavljenja sportskim aktivnostima, i redovno menjanje naočara i sočiva, može postati prošlost nakon bezbolne SmartFEMTO LASIK procedure.
Doneće Vam ne samo jasan vid, već i osećaj slobode, rasterećenosti, neslućeni komfor i nove mogućnosti.
 
Zakažite pregled u očnoj bolnici Profesional i promenite svoj život na bolje. Posetite sajt očne bolnice Profesional na OVOM LINKU.
 
Očna bolnica Profesional nalazi se u Tršćanskoj 21, u Zemunu. Možete ih kontaktirati i na telefone 011 37 52 283; 011 37 52 285; 064 80 888 22; 064 808 78 35.

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.