Predlog za ručak: Ćuftice sa pirinčem u paradajz sosu
Danas vam donosimo recept za domaće ćuftice sa pirinčem u bogatom paradajz sosu - klasično jelo koje se lako sprema, ne zahteva skupe sastojke, a pritom će vas zasititi.
Foto: Screenshot (Youtube/Natashas Kitchen)
Idealno za porodični ručak ili kad želite nešto toplo i domaće na tanjiru.
Sastojci (za 3-4 osobe)
Za ćuftice:
- 300 g mlevenog mesa (može mešano svinjsko/teletina, ili pileće)
- 1 jaje
- 2 kašike prezli
- 1 manja glavica crnog luka, sitno iseckana
- 1 čen belog luka (po želji), sitno iseckan
- so, biber
- peršun (sitno iseckan)
Za pirinač i sos:
- 200 g pirinča
- 1 manji crni luk, iseckan
- 2 čena belog luka
- 1 paprika (crvena ili zelena), iseckana na kockice
- 400 ml pasiranog paradajza
- 1 kašika paradajz pirea (opciono)
- 1 kašičica slatke paprike
- ulje ili mast za prženje
- so, biber
- voda ili bujon
Priprema:
1. U posudi pomešajte mleveno meso sa jajetom, prezlom, sitno seckanim crnim lukom, belim lukom, peršunom, posolite i pobiberite.
2. Oblikujte male kugle (ćuftice).
3. U tiganju zagrejte malo ulja ili masti i blago propržite ćuftice sa svih strana dok ne dobiju finu boju (ali ne moraju biti potpuno gotove unutra). Izvadite ih i ostavite sa strane.
4. U istom tiganju (ako je potrebno dodajte još malo ulja ili masti) propržite crni luk i beli luk dok ne omekšaju, dodajte papriku i kratko propržite.
5. Dodajte pirinač, promešajte, pa sipajte pasirani paradajz + eventualno malo vode ili bujona toliko da pokrije pirinač manje-više do pola. Dodajte i paradajz pire i slatku papriku. Posolite i pobiberite.
6. Vratite ćuftice u tiganj, pokrijte i na srednje tihoj vatri ostavite da se kuvaju ~20-25 minuta, dok pirinač ne omekša i sos se zgusne. Povremeno proverite da li je tečno - po potrebi dodajte malo vrele vode.
7. Kad je gotovo, pospite sveže iseckanim peršunom i ostavite da odstoji par minuta pre serviranja.
Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.
Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.
NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 72H
Ostalo iz kategorije Život - Recepti
VIDEO: Pečeni krompir punjen pečurkama i sirom
26.11.2025.•
0
Zapečeni krompir punjen pečurkama i sirom savršen je spoj jednostavnih sastojaka i bogatog ukusa.
VIDEO: Čokoladni kolač bez brašna
25.11.2025.•
0
Intenzivan, bogat i neverovatno čokoladan - bez ijednog grama brašna.
VIDEO: Grčka musaka sa krompirom, tikvicama i sirom
24.11.2025.•
1
Ova musaka je laganija, osvežavajuća verzija tradicionalnog jela - idealna kada vam treba nešto blaže, ali i dalje sito.
VIDEO: "Lenji" čokoladni kolač
24.11.2025.•
0
Ovaj viralni kolač spoj je jednostavnosti i impresivnog izgleda.
VIDEO: Kolač od tri sastojka - bez pečenja
23.11.2025.•
0
Jedan od najpopularnijih kolača na Tiktoku ima samo tri sastojka.
VIDEO Jednostavno i kremasto, rerna odradi skoro sav posao: Pečena feta pasta sa čeri paradajzom
23.11.2025.•
3
Pečena feta pasta je je osvojilo svet svojom jednostavnošću i bogatim ukusom.
VIDEO Omiljeni napitak na malo drugačiji način: Hladna late kafa sa ukusom medenih keksića
23.11.2025.•
0
Uživajte u hladnoj late varijanti koja spaja bogatu espreso aromu s toplim ukusom medenih keksića.
Brzinski recept: Pasta sa piletinom i španaćem
21.11.2025.•
0
Nešto se pojesti mora, a ako nemate ideja, tu smo mi.
Povratak u detinjstvo uz desert koji je proslavila jedna uloga Milene Dravić - šnenokle
19.11.2025.•
3
Pojedina jela vraćaju nas u detinjstvo, a jedno takvo su šnenokle.
Ako nemate mnogo vremena za kuvanje: Kremasta pasta sa pavlakom i parmezanom
18.11.2025.•
0
Danas vam donosimo recept za jednostavno, ali ukusno jelo idealno kada nemate mnogo vremena ni sastojaka.
Savršene za večeru: Zapečene palačinke sa paradajz sosom, sirom i origanom
17.11.2025.•
0
Slane palačinke punjene sirom, prelivene aromatičnim paradajz sosom i zapečene sa origanom daju bogat i topao obrok.
Kremast i primamljiv: Rižoto sa pršutom i parmezanom
16.11.2025.•
0
Danas vam donosimo recept za rižoto punog ukusa i mirisa - sa pršutom i parmezanom.
Idealan za jesenje dane: Čupavi kolač od jabuka
16.11.2025.•
0
Ako volite kolače koji se brzo prave, mirišu na cimet i tople jabuke, ovaj čupavi kolač je pravi izbor.
Ideja za desert: Ukusna čokoladna torta - bez brašna
15.11.2025.•
0
Ovaj dekadentni čokoladni kolač bez brašna je prava poslastica za sve prave ljubitelje čokolade.
Recept dana: Pileći paprikaš sa knedlama
14.11.2025.•
0
Ukoliko ste već počeli da razmišljate o ručku za vikend, evo predloga.
Predlog za ručak: Ćufte sa origanom u paradajz sosu + pire krompir
13.11.2025.•
2
Danas vam predlažemo jedan recept s mediteranskim šmekom - ćufte u paradajz sosu s origanom.
Ideja za doručak: Pašteta od čvaraka
12.11.2025.•
1
Iako su i sami čvarci nekada smatrani hranom siromašnih, danas je to ipak cenjeni specijalitet.
Voćni kolač sa pudingom od vanile bez pečenja
12.11.2025.•
2
Ako tražite brz, osvežavajući i lagan kolač bez pečenja, ovaj recept je idealan izbor.
Predlog za ručak: Francuski krompir sa jajima i kobasicom
12.11.2025.•
5
Ukoliko imate vremena, volite da slažete musake i slična jela, francuski krompir je jelo za vas.
Brza pasta sa piletinom i povrćem
11.11.2025.•
0
Ukusna i kremasta večera spremna za samo 20 minuta, idealna za užurbane večeri kada želite nešto jednostavno, a hranljivo.
Čak i ako niste fan džigerice - probajte je na ovaj način: Pileća džigerica sa karijem i pire krompirom
10.11.2025.•
0
Ako niste preterani ljubitelj džigerice, što pileće, što svinjske, to se možda promeni uz ovaj recept. Tajna je u kariju.
Komentari 0
Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar