
Predlog za ručak: Ćuftice sa pirinčem u paradajz sosu
Danas vam donosimo recept za domaće ćuftice sa pirinčem u bogatom paradajz sosu - klasično jelo koje se lako sprema, ne zahteva skupe sastojke, a pritom će vas zasititi.

Foto: Screenshot (Youtube/Natashas Kitchen)
Idealno za porodični ručak ili kad želite nešto toplo i domaće na tanjiru.
Sastojci (za 3-4 osobe)
Za ćuftice:
- 300 g mlevenog mesa (može mešano svinjsko/teletina, ili pileće)
- 1 jaje
- 2 kašike prezli
- 1 manja glavica crnog luka, sitno iseckana
- 1 čen belog luka (po želji), sitno iseckan
- so, biber
- peršun (sitno iseckan)
Za pirinač i sos:
- 200 g pirinča
- 1 manji crni luk, iseckan
- 2 čena belog luka
- 1 paprika (crvena ili zelena), iseckana na kockice
- 400 ml pasiranog paradajza
- 1 kašika paradajz pirea (opciono)
- 1 kašičica slatke paprike
- ulje ili mast za prženje
- so, biber
- voda ili bujon
Priprema:
1. U posudi pomešajte mleveno meso sa jajetom, prezlom, sitno seckanim crnim lukom, belim lukom, peršunom, posolite i pobiberite.
2. Oblikujte male kugle (ćuftice).
3. U tiganju zagrejte malo ulja ili masti i blago propržite ćuftice sa svih strana dok ne dobiju finu boju (ali ne moraju biti potpuno gotove unutra). Izvadite ih i ostavite sa strane.
4. U istom tiganju (ako je potrebno dodajte još malo ulja ili masti) propržite crni luk i beli luk dok ne omekšaju, dodajte papriku i kratko propržite.
5. Dodajte pirinač, promešajte, pa sipajte pasirani paradajz + eventualno malo vode ili bujona toliko da pokrije pirinač manje-više do pola. Dodajte i paradajz pire i slatku papriku. Posolite i pobiberite.
6. Vratite ćuftice u tiganj, pokrijte i na srednje tihoj vatri ostavite da se kuvaju ~20-25 minuta, dok pirinač ne omekša i sos se zgusne. Povremeno proverite da li je tečno - po potrebi dodajte malo vrele vode.
7. Kad je gotovo, pospite sveže iseckanim peršunom i ostavite da odstoji par minuta pre serviranja.
Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.
Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.
NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 72H
Ostalo iz kategorije Život - Recepti
Za "jak" početak dana: Prženice sa sirom i jogurtom
06.10.2025.•
0
Nekad nije loše početi dan sa starim dobrim prženicama, kvašenicama, močama...
Ako ste još raspoloženi za hladan napitak: Oblak kafa
05.10.2025.•
0
Kafa koja je trenutno popularna na mrežama je takozvana Oblak kafa.
Šakšuka - jaja na malo drugačiji način
02.10.2025.•
4
Šakšuka je bliskoistočno-severnoafričko jelo koje se sastoji od jaja poširanih u sosu od paradajza, paprike i začina.
Palenta sa sirom i kiselom pavlakom: Gurmanski doručak koji nije previše skup
01.10.2025.•
0
Palenta je pristupačna i ume da zasiti, a uz malo dodataka postaje pravi gurmanski doručak.
Aromatična kafa sa mandarinom i medom
01.10.2025.•
0
I danas vam donosimo recept za malo drugačiju kafu, pa ako volite ovaj napitak i volite da eksperimentišete - ovo je piće za vas.
Da dan počne ukusno: Orijentalna med-kafa sa začinima
30.09.2025.•
1
I danas za vas imamo recept za malo drugačiju kafu.
Za egzotičan početak dana: Kokos latte
29.09.2025.•
0
Sigurno imate jednu vrste kafe kojoj ste verni i koju preferirate kada ujutru otvorite oči.
Predlog za doručak ili ručak: Pečena jaja u avokadu sa sirom i začinskim uljem
28.09.2025.•
1
Važno je kako startujete dan, a lepo je ako je taj start ukusan i hranjiv.
Fin način da započnete dan: Kardamom moka sa medom
28.09.2025.•
0
I danas vam donosimo malo drugačiji recept za kafu, da probate nešto novo i ukusno.
Napitak protiv stresa koji "trenduje" na društvenim mrežama: Ovo je recept za "kortizol koktel"
26.09.2025.•
0
Prema najnovijem izveštaju Censis-Eudaimon-a, čak 31,8 odsto ljudi navodi da se oseća iscrpljeno i pred sagorevanjem zbog svakodnevnog radnog pritiska.
VIDEO Malo drugačiji doručak: Turska jaja u jogurtu
25.09.2025.•
5
Danas vam donosimo jedan malo neobičniji recept za doručak sa jajima - turska jaja u jogurtu (Çılbır).
Recept Taška Načića za carsku paštetu
23.09.2025.•
1
S vremena na vreme društvenim mrežama počne da se deli recept Taška Načića za carsku paštetu.
VIDEO: Ovo je recept za kolač nazvan po Robertu Redfordu
21.09.2025.•
0
Znate li da postoji kolač posvećen Robertu Redfordu, legendarnom glumcu koji nas je napustio 16. septembra?
Predlog za nedeljni ručak: Paprike punjene krompirom i sirom
21.09.2025.•
0
Ako imate koju papriku viška, ovo je idealno jelo za nedeljni ručak.
Ovaj sos od samo tri sastojka proglašen je "najboljim umakom na svetu"
16.09.2025.•
8
Pasta je mnogima jedno od omiljenih jela, a umak od paradajza, koji je Delish.com proglasio "najboljim sosom na svetu", možete napraviti od samo tri sastojka.
VIDEO "Razvučeni sladoled" osvaja mreže: Evo kako da ga sami napravite
14.09.2025.•
0
Na Tiktoku se poslednjih nedelja pojavio novi viralni trend - "razvučeni sladoled" (stretchy ice cream), poznat i kao "turski" ili "arapski" stil sladoleda.
Za malo drugačiji početak dana: Banana kafa
14.09.2025.•
2
Uvek nije loše probati nove stvari, napraviti malo promene da ono što praktikujemo svaki dan - poput kafe, ne dosadi.
Predlog za fin ručak: Lazanje sa piletinom
10.09.2025.•
0
Danas vam donosimo recept za sočne, kremaste lazanje sa piletinom, povrćem i blagim ukusom pavlake i sira.
Recept za letnje dane: Lagana testenina sa tikvicama i limunom
08.09.2025.•
0
Danas vam donosimo recept za laganu, osvežavajuću testeninu sa citrusnim notama, koja je odlična za letnje dane ili kada želite nešto jednostavno, a ukusno.
Brzo osveženje: Krem od banana i kakaa
07.09.2025.•
0
I dalje traje leto i vrućine su još tu, pa lagani, osvežavajući krem je dobrodošao. Danas vam donosimo recept za krem od banana i kakaa.
Komentari 0
Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar