Život
22.03.2015.
22:41
Nekad moćna carstva, koja su osvajala svet i vladala ogromnim teritorijama i milionima ljudi, kao i ugledne i napredne države, nestali su s lica sveta i to nedavno, u prošlom veku.
  • Lala NS

    23.03.2015 09:29
    @ Jovan K.
    Mislim da su se ovde (prilično loše) fokusirali na države koje su postojale, pa nestale u poslednjih 100 godina. Primetićeš da nema ni Aleksandrovog carstva, a o južnoameričkim civilizacijama da i ne govorimo.
  • 23.03.2015 08:20
    Kao da je pisao moj nećak iz trećeg razreda ...
  • Jovan K.

    23.03.2015 01:19
    Dobro je pamtimo K und K monarhiju. Imala je ona i svoje dobre momente. A sto ne bi i o tzv. Svetom rimskom carstvu tj. Prvom nemackom Rajhu, kolevki katolicke crkve. Trajalo je, bar na papiru, otprilike od X do XIX veka. Ali kako se niko pa ne seti Romejske (istocnorimske, vizantijske) imperije, nosioca i naslednika starogrcke i rimske civilizacije koja je prezivela sva moguca izivljavanja varvara (ukljucujuci i Srbe i ostale juzne Slovene) tokom 1100 godina.Uprkos svemu bili su brana turskoj invaziji u Evropu nekih 300 godina i uspeli da na primer, Srbima i Rusima predaju veci deo anticke kulture ovlas zavijene u hriscansku oblandu. Grci su cudo bili u to vreme, samo se zainteresujte malo vise, postovani sugradjani. Ne bi nas bilo ni u tragovima da tada nije bilo njih. Nikoga od nas.Ni katolika, ni pravoslavaca, bas nikoga. Ali nismo umeli to da uzvratimo na pravi nacin pa smo to svi zajedno platili sa vise vekova turske okupacije.Eto kako se neke stvari bez kraja ponavljaju,cudo jedno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna