Autor: Novosti

Život
12.12.2016.
17:10
Prvi simptomi prehlade i gripa nikako nisu znak da posegnete za nekim antibiotikom.
  • Lexv

    12.12.2016 21:09
    Deks, potpuno si u pravu. Ja se uvek mucim sa grlom i prehladama i pokusavam da se izlecim sam od sebe ali nikad ne uspem. Sve dok ne popijem antibiotik, jednostavno ne prolazi. I ne znam otkud u poslednjih 5 godina tolika hajka na antibiotike. Postali su ozloglaseniji od heroina i kokaina. Pre smo pili antibiotike i niko nije dizao frku a sad naprosto anatemisu antibiotike do te mere da se zapitam ko tu ima koji interes? Pocinjem da sumnjam da su ovu kampanju protiv antibiotika osmislile farmaceutske kuce koje proizvode Coldrex, Stepsils i ostale secerne vodice.
    Antibiotici su tata za sve te gluposti i treba ih koristiti.
  • Deks

    12.12.2016 17:26
    Prvi simptomi prehlade i gripa svakako ne, ali uobičajeni razvoj tih infekcija podrazumeva da se one povuku za 2-3 dana. Ako se to ne desi znači da je došlo do komplikacije koja može biti smrtno opasna a nju ne uzrokuje virusna infekcija gripa nego upravo bakterijska infekcija najčešće pluća koja koristi trenutak kada je imunitet organizma oslabljen gripom. Pre 20 godina na PMF-u sam učio da se antibiotici normalno prepisuju kod gripe radi PREVENTIVE upravo zbog gore objašnjenog. Ne znam šta se to promenilo u medicini pa se sada tvrdi drugačije? Znam samo da nam tada deca nisu umirala od inficirane rane nakon preloma ruke kada je takođe neophodna preventiva.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna