Autor: Gardijan

Život
12.08.2017.
09:40 > 09:45
Šezdesetogodišnji muškarac iz Singapura mogao bi da dobije kaznu od dve godine zatvora ako se utvrdi da je kriv za zabadanje tri čačkalice u sedište gradskog autobusa.
  • Deks

    12.08.2017 12:52
    Singapur se nakon sticanja nezavisnosti posle II svetskog rata razvio u "Azijskog tigra" zahvaljujući premijeru Lee Kuan Yew-u koji je iskorenio korupciju i kriminal i razvijao zemlju kao finansijski centar čvrsto povezan sa zapadom. Upravo oštre kazne za "lakše prekršaje" doprinele su da se stopa kriminala svede na minimum i to bi trebalo svako da primeni. Kod nas ne samo da su tzv. lakši prekršaji slabo kažnjavani već postoji i određeni iznos štete koji ako nije pređen počinilac se ne kažnjava po službenoj dužnosti.
  • Antropogenijus

    12.08.2017 11:09
    gde je to na mapi
    Jesu li i ovi u EU?
  • Novosađanka

    12.08.2017 10:36
    Kad bi
    Novi Sad organizovao prevaspitavanje svojih obesnih "građana" po pitanju samo higijenskih navika poput Singapura, srušilo bi se nebo od posla. Parola - neko je plaćen da čisti iza mene, je uvrežena u ljude. Prljaju pojedinci, a rade to bogami i "bizmismeni". Ima kraj SPENSa kafić čiji radnici čisteći gomile pikavaca, pepeo i prljavštinu posle brojne posete sve elegantno zasipaju pod zelenilo, šiblje na zelenoj površini oko obližnje stambene zgrade, na deset koraka od kafića! Jutros, posle gradjevinskih radova, vidjen mlad rmpalija sa povelikom kantom kako bez razmišljanja baca otpad u žbunje na zelenu površinu. Kontejneri Gradske čistoće se nalaze 30 metara dalje, ali neko im je dozvolio da mesecima odlažu otpad tu gde im je bliže. A, na toj zelenoj površini, baš oko toga žbunja se često tokom dana igraju deca posetilaca kafića. Ako vam je dobro da vam se deca igraju na smetlištu - nema problema.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna