Autor: 24sata.hr

Život
26.03.2018.
10:13
Istraživači italijanskog Instituta Ramazzini objavili su rezultate opsežne studije koji pokazuju da su životinje koje su dugo vremena bile izložene uobičajenim nivoima zračenja baznih stanica za mobilne telefone, obolele od raka švanom.
  • Ludilo

    30.03.2018 14:56
    A ko će odgovarati za ovu opasnost kojoj su izloženi mnogi građani Srbije? Kao što reče jedan komentator u jednoj drugoj vesti, da treba kazniti sve koji su preko Fejsbuka iznosili mišljenje o zabranjenoj temi u Srbiji, treba kazniti i sve koji podstiču razvoj mobilne telefonije i sve koji koriste mobilne telefone zbog potencijalne opasnosti za zdravlje. Takođe, zašto sada širite paniku preko medija o štetnosti baznih stanica? Širenje panike je kažnjivo, zar ne znate? Treba o svemu ćutati, tako je najbolje.
  • Ns

    27.03.2018 09:17
    Ko o tome brine?
    Bazna stanica mobilne telefonije u Njegoševoj ulici je samo 25 m udaljena od gimnazije Svetozar Marković i direktno je usmerena ka učionicama.
  • zero cool

    26.03.2018 16:30
    Nejonizujuce zracenje moze biti opasno.
    Postoji tacno definisano radno vreme izlaganja koliko na primer moze jedan monter dalekovoda da provede u blizini istih. Ukoliko provede duze vremena, javlja se mucnina, glavobolja i povracanje sa osecajem dezorjentisanosti.
    Bazne stanice mobilne telefonije zrace i u njihovoj blizini ne treba dugo boraviti. Na primer, nije ok da vam antena relejne stanice bude zakacena na spoljni zid spavace sobe ili jos gore decije sobe! Ovakvo zracenje remeti san, a vazno je pred spavanje iskluciti i wifi modem/ruter za laksi san.
  • dr Petrovic

    26.03.2018 14:38
    vrapci po svetucvrkucu:
    skidajte te telefoncuge sa usiju. bezite iz zgrada sa baznim stanicama, barem 500m dalje. bezite od trafo stanica. ne spavajte uz tablete, mobilne, kompjutere, laptopove... gasite te zice oko sebe, makar tamo gde spavate. najbolje je pobeci van grada: glavica, popovica, kamenica...
  • NikT

    26.03.2018 12:49
    Eh
    Koliko sam samo potrošio vremena objašnjavajući ljudima sa naučne osnove štetnost zračenja na ljude, al kao da sam pričao zidovima. Nikome to nije bitno.... Smatraju me ljudi da pričam gluposti... Ovoj zemlji to nije važno, nije važno ni aganciji za zaštitu od nejonizujućih zračenja..... Zato ću uskoro da ovu zemlju da napustim, nažalalost.
  • Niko

    26.03.2018 12:12
    Da li ste razumeli?
    Da li neko to kontrolise kod nas?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna