Autor: Beta

Život
01.08.2018.
17:53 > 19:20
U Srbiji samo 12,8 odsto porodilja hrani svoje bebe isključivo majčinim mlekom tokom prvih šest meseci, saopšteno je iz Unicefa povodom Svetske nedelje dojenja koja traje od 1. do 7. avgusta.
  • Jelka Rajović

    02.08.2018 10:30
    Pomoć u pravom trenutku
    Ključna tema koja traži brižljiv pristup, jer ima mnogo majki koje i pored velike želje i napora ne uspevaju da doje. Osvrt na značaj prve podrške u porodilištu je odličan. Značaj posvećene i stručne sestre jeste presudan za dobar start u dojenju, kako navode mnoge mame koje su uspešno dojile.
  • Andrija Šrek

    02.08.2018 10:11
    ...
    Taj procenat je OK, ako znamo da nemlečnu hranu treba uvoditi kada beba navrši 4.5-5 meseci, a isključivo dojenje do 6 meseci je preporuka za nerazvijene zemlje koje imaju problem u snabdevanju osnovnim životnim namirnicama.
    Prema nekim ispitivanjima, procenat majki koje isključivo doje svoje bebe do uzrasta od 4.5 meseca je oko 30% i TAJ procenat bi mogao da bude veći.
  • Hvala

    02.08.2018 08:23
    Svaka čast Halo bebi. Ne znam ni sam a koliko puta smo ih suprug i ja zvali za savet i svaki put su nam pomogli, nešto najbolje što su mogli da smisle da kada je stani-pani odmah možeš da dobiješ savet.
    A što se tiče pomoći oko dojenja u bolnici, prava pomoć ne postoji, ja sam došla kući sa problemom dok su mi tamo bez interesovanja govorili da je sve ok. Potpuno nezainteresovani a znače sve. Hvala bogu sve smo rešili. U pravu ste u potpunosti laktacione sestre su tu najvažnije za prvih par dana ka dbi se to rešilo bilo bi mnogo bolje.
  • Ufff

    01.08.2018 22:25
    Teska tema
    Prvo neka se unapredi znanje, volja, zelja i ljubav prema poslu svih radnica po porodilistima koje su zaduzene da pokazu i nauce majke kako se doji. To je osnovna stvar i problem nedojenja. Iz iskustva pricam, sa svoja dva deteta i sve sta sam cula, niko nista ne pokaze, ne zanima nikog da li ce majka dojiti ili ne, da li ima problema, da li se plasi. Prvo to srediti i bice i vise dojilja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna