Autor: Hina

Život
05.01.2019.
15:25
Jug Indije uzdrmali su nasilni protesti nakon što su se tri žene suprotstavile vekovima staroj zabrani ulaska žena u hinduistički hram.
  • NEKO

    05.01.2019 20:19
    MENSTRUACIJA
    U drevnom Izraelu, sve zene su imale menstruaciju otprilike u isto vreme, na svakih 28 dana, u toku meseceve mene. Posto u to vreme zene nisu nosile donji ves, sklanjale su se od muskih pogleda, tako sto su se izdvajale u grupe po porodicama, sedele na slami i krvarile. Za decu i muskarce bi unapred pripremile hranu. Postoji knjiga CRVENI SATOR, koja o tome prica. Cak i u nasim krajevima zene u doba meseceve mene nisu radile vece poslove. Moja mama je znala da kaze: ne radim danas jer je mlad mesec, mada se davno izgubilo to da sve zene imaju menstruaciju kada je mlad mesec. A i ta zabrana da se zena pricescuje u toku menstruacije ima korene iz drevnih vremena, kada zene nisu nosile donji ves. Postojala je mogucnost da krvare po hramu, te bi se crkva morala ponovo osvestavati. To deluje smesno u doba tampona, ulozaka sa krilcima, ali, eto, tako je.
  • MIlan

    05.01.2019 18:53
    Kakva Indija, Gana i ne znam sta
    U Novom Sadu, Srbiji,u SPC gde god zenama je zabranjen pricest ako imaju menstruaciju...
  • Pahomije

    05.01.2019 17:58
    Sve je tacno, nemam primedbi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna