Autor: Blic

Život
21.08.2019.
06:32
Slanina, čvarci i mast kod nas se i dalje smatraju sirotinjskom hranom, a ne delikatesom, ali sudeći po cenama, to je vrhunska hrana.
  • fajferice

    21.08.2019 17:21
    slanina i cvarci
    lako je otopiti slaninu i dobiti domacu mast i domace cvarke,...ALI od koji' svinja i od kakvog na brzinu naduvanog, lekovima izspricanog, sto dana starog stokilasa!?!
    nema vise fajferica, pa nema ni masne slanine, nema ni zdrave masti, pa samim tim ni cvaraka.
    nema ko da radi i hrani jedno nazime godin dana; pa da gica polako raste i da se polako goji...a, to kosta! i treba da kosta.
    ne moze se imati i klasa i masa!
    nekada ste imali sve, a danas nemate i NE ZNATE NISTA.punkt.
    w.
  • Kokša iz Karlovaca

    21.08.2019 15:06
    duvan čvarsci su makaršta
    Ko uopštre jede tu paučinu od duvan čvaraka. Čvarci treba da su lepo domaćinski uprženi, da nisu sitni kao droždina, nego veličine nešto manje od palca, sočni, da krckaju i naravno da onako eksplodiraju u ustima od slasti. E to su pravi čvarci - ČIPS OD SVINJE. E ja to volem, a ne neku tamo paučinu od duvan čvaraka.
  • Aleksandra

    21.08.2019 14:31
    Kao prvo, slanina i čvarci se ne ubrajaju u namirnice. To nije hrana.
  • Rista

    21.08.2019 14:01
    sve i svasta cena enormna
    Kazu mesari nema narod novaca pa ne kupuje meso. Nije tacno, nece narod da placa njihove muljacine a inspekcije ih slabo ili nikako ne kontrolisu. Evo vam i primera.
    Udjem u jednu mesaru u Mise Dimitrijevica i vidim lep dimljen suvi vrat, na istom mestu u frizideru gde uvek stoji sa cenom ispred od sedamsto i neki dinar. Prilikom placanja cena je duplo veca 1392,00 din za kilogram. Pitam sta je sad ovo, oni kazu to vam je BUDJOLA. Pobogu ljudi, kako prethodnih stotinu puta nije bila BUDJOLA, valjda bo znao! E to je razlog zasto narod bezi iz mesere. Bezi zbog prevare a prevara je kasa kojoj se ne vidi diplej i vaga kojoj se ne vidi displej. Prevara je prodaja odmrznutog mesa kao svezeg, prevara je mast sa dodatkom vode koja smrdi na przeno, jer je prethodno koristena i procedjena, naravno da nema ni B od bele boje. Mnogo bi vam mogao pisati o tim i takvim prevarama, koje spadaju u domen ugrozavanja zdravlja ljudi. Potrebne su samo krivicne prijave.
  • dzo

    21.08.2019 10:06
    Srećom pa su skupi, srećom po srce i kardiovaskularni sistem... Uz današnje navike sedenja manje količine masnoća svakako...
  • DragCHE

    21.08.2019 08:47
    Ala ovi
    da izvinete kenjaju, slanina i cvarci DEFICITARNA roba, nije nego. Da bi nesto bilo deficitarna roba, trebalo bi da je nema u prodaji, ima je, ali bas zato sto malo ko moze da kupi junetinu (but ili biftek), teletinu, te ostala kvalitetna mesa lepo nadigli cene da sirotinji oderu kozu sa ledja. Uzgred budi receno u tu slaninu ubrizgavaju vodu sa aditivima da dobiju na tezini. Tako da kilo vode i zelatina na par kilograma slanine, placate po ceni slanine. Vid molim te cvarak i slanina, delikates i deficitaran, jer ga ima malo u svinji, uskoro ce tu pricu da prodaju i za dzigericu, nje u svinji ima jos manje, ako su isli tom logikom, kolicine u svinji, onda dzigerica treba da je 2500-3000 dinara kilogram.
  • SrBa

    21.08.2019 08:39
    Domaći čvarci
    Domaći i kupovini čvarci, nebo i zemlja. Na pijaci kupujete čvarke uglavnom od sala, pa procenite koliko je to zdravo. Tvrđa slanina odlazi u preradu a reslovi se dodaju u salame i ostale prerađevine. O svežinu slanine da ne pričamo.
    Kada radiš domaćinski onda biraš šta ide u čvarke, tako da tu bude prošarane slanine sa mesom. Ali onda cena neće biti 600 dindži.
  • Marko

    21.08.2019 08:33
    Fuseraj
    Cvarke koje prodaju po enormnoj ceni ne mozes nazvati cvarcima. To je uprzen masni otpad kupljen kao jeftina smrznuta masnoca. U sretnije vreme, takva masnoca skidana sa iznutrica koristena je za sapun.
  • Aj

    21.08.2019 08:24
    @Živko
    Dobro Živko, i to je skupo...to su čvarci.
  • Djole

    21.08.2019 08:16
    A posle kardiologija?
    Ko jede sada slaninu i cvarke? Zna se kada se jede ta hrana. Utovi se ili se kupi svinjce, zakolje se kad je vreme, obradi se i imas kada treba i slaninu i svarke i sunku i mast i dzigernjacu i....
    A ko to jede sada taj i guta lekove.
  • Živko

    21.08.2019 07:28
    Malo su preterali sa cenama. Obične čvarke kupujem za 600 po manjim mesarama a vrhunske duvan cvarke kupujem na pijacama od ljudi koji ih donose iz centralne Srbije za 1000 dinara po kilogramu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna