Autor: Beta

Život
03.01.2020.
15:51
Britanski sud za radna prava je danas, u toku spora oko jednog otkaza, doneo odluku da je veganstvo način ishrane i života koji izbegava bilo kakvu okrutnost nad životinjama i njihovo iskorišćavanje, etički predstavlja "filozofsko verovanje" zaštićeno zakonom od diskriminacije.
  • Mastodont

    04.01.2020 18:19
    @Orwell Vegan

    Domaće životinje koje se odgajaju za hranu su upravo rođene samo da bismo ih klali i jeli. Verovanje u suprotno je taman ekvivalent verovanju u nevidljivog čiku na nebu.
  • Orwell Vegan

    04.01.2020 11:09
    @Ja
    "Najbolja varijanta je pusti da zive i nek nas puste da zivimo a ne stalno da bombarduju druge svojom ekstremnom filozofijom." Slazem se, zato ostavite zivotinje da zive. Mislite da su se rodile da bi ih vi klali i jeli? Ko vam je to rekao, slagao vas je.
  • vegan

    04.01.2020 11:04
    "Klatno" uvek mora da ode na drugu stranu. Tako je bilo sa pravima zena, tako i sada sa veganima/vegeterijancima i svim ostalim nekada "potlacenim". Ziveo sam u maloj seoskoj sredini i bio vegeterijanac... Nikome nisam gledao u tanjir ali meni su svi gledali. Jbg, svi su isti, i ovi sto pasu travu i ovi sto zderu meso. Pitanje je samo kome je dato vise prostora i prava u medijima a samim time i u drustvu. Prijatno i uzivajte, sta god odlucili da iznesete na trpezu.
  • Ja

    04.01.2020 07:00
    Licemerje
    A ova "cinjenica" da ne koriste sminku testiranu na zivotinjama je totalni apsurd. Sva sminka je testirana na zivotinjama samo sto te kompanije uzimaju sastojke koje je neko vec pre testirao pa oni sad ne moraju.

    Drugo, nemojte osisati ovcu i budite milosrdni pa vidite sta ce biti s ovcom. A opet ako su za sisanje ovaca sto ne bi nosili nesto od vunice?

    Trece, to je filozofija koja ide u ekstremizam. Ne volim ekstremiste.

    Cetvrto sta ima da zabole radnika gde se novci za penzioni fond ulazu? To je odluka kompanije nijedan radnik ne treba da se tu pita. A mozda bi mu bilo lakse da se ulaze u naoruzanje. To je metalno pa se ne eksploatisu zivotinje.

    I td i td. Najbolja varijanta je pusti da zive i nek nas puste da zivimo a ne stalno da bombarduju druge svojom ekstremnom filozofijom.
    Opet ispada da ce manjini biti dozvoljeno da maltretira vecinu
  • Milan

    04.01.2020 01:24
    .
    Sekta.
  • Klokaniđa

    03.01.2020 21:52
    Aj da jede ko šta hoće, a da nas ostale zabole... Jedeš meso? Super. Ne jedeš meso? Super. Ko ima vremena da gleda drugom u tanjir, taj definitivno živi ili mnogo dobro, ili mnogo loše.
  • Lol

    03.01.2020 21:51
    Orwell Vegan

    E jesi ti jedan specijalan decko. Tuzi me u Britaniji :D
  • Dakle

    03.01.2020 21:49
    Sam tekst kaže
    "To "filozofsko verovanje" mora uz to biti "kompatibilno s ljudskim dostojanstvom" i ne sme biti u sukobu sa osnovnim pravima drugih."

    Znači - ja ne diram vas ali ne dirajte ni vi moje pravo da jedem šta hoću. Nek vegani pasu koju god travu hoće samo nek ne napadaju ostatak sveta. Kao neka sekta.
  • Posmatrač

    03.01.2020 18:11
    Ovde se idejno usmerenje izjednačava sa mentalnom neuračunljivošću koja može da bude olakšavajuća okolnost.
  • Orwell Vegan

    03.01.2020 17:22
    Istina
    Od sad neka admini paze sta objavljuju od komentara, inace sledi tuzba.
  • Neša

    03.01.2020 16:21
    Ah
    Veganstvo je štetno, zato ga "Britanci" "nezavisnim" sudstvom brane i preko "slobodnih" medija i "objektivnih" stručnjaka propagiraju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna