Autor: FoNet

Život
28.04.2020.
05:40
Italijanski i britanski medicinski eksperti istražuju moguću vezu pandemije virusa korona i skupa (klastera) ozbiljne zapaljenske bolesti među decom koja stižu u bolnicu sa visokom temperaturom i otečenim arterijama, prenosi Rojters.
  • Orwell Vegan

    28.04.2020 14:21
    @Dr
    Najzad neki lekar da se javi. Da li ste se ikad zapitali kolika je odgovornost lekara za opstepoznato lose zdravstveno stanje gradjana i da li vam je normalno da se u bolnicama ljudi i deca hrane istom hranom zbog koje su verovatno dosli u bolnicu? Zasto lekari i nutricionisti kod nas vode otvorenu antipropagandu veganske ishrane kada je takva ishrana priznata u svetu kao zdrava i korisna i za prirodu i za zivotinje? Zasto se preporucuje da su meso i mleko obavezne stavke u ljudskoj ishrani kada se zna da je hrana zivotinjskog porekla glavni podstrekac srcanih bolesti, kancera itd. Nijedna zivotinjska vrsta ne pije mleko druge vrstem a pogotovo ne u odraslom dobu. Da li mislite da je duzina ljudskih creva slicna mesozderima, takodje zubi, kiselina itd. Takodje zasto na jelovnicima javnih ustanova nemamo vegetarijansko vegansku ponudu? I konacno, zasto se meso jede ako su sve velike zaraze ljudskog roda dosle bas zbog toga u najvisem broju slucaja?
  • Dr

    28.04.2020 11:14
    Ko mi jos jednom spomene tradicionalna jela, obicaje, i nadrilekove koji su cist atak na zdravlje izbacicu ga iz ordinacije i dati mu F dijagnozu, prijaviti ga socijalnoj sluzbi, sanitarnoj inspekciji i komunalnoj policiji. Pa zar jos uvek neko stvarno misli da se bez veterinarske kontrole mesa, sanitarne kontrole hrane ukljucujuci i vodu za krstenje po crkvama moze vise normalno ziveti?
  • ...

    28.04.2020 09:58
    Zar nisu rekli da je virus bezopasan za decu?
    Ili je sortiran tako da kod dece ovo, kod odraslih ono?
    Virus se otrgao i mislim da su puštali različite vrste u različite delove sveta sa različitim simptomima.
    Koji virus ovde hara?
    Krizni štab da gleda ovu zemlju, a da se ne osvrće i da nam preti sa tamo nekim scenarijima.
  • Zdravko

    28.04.2020 09:54
    Cerka poznanika imala je dijagnozu Kavasakijeve bolesti, po njegovim recima stanje je bilo veoma ozbiljno. Na srecu identifikovana je bolest i krenuli su sa terapijom Aspirinom (rizicna terapija za taj uzrast ali efikasna). Bogu hvala dete je bilo dobro nakon primene terapije.
  • Olga

    28.04.2020 09:40
    Nisam ekspert, ali bih se zapitala da li ta bolest ima nesto sa dvomesecnim prinudnim kucnim zatvorom, zbog epidemije? Deca u Italiji od kraja februara sunca videla nisu!
  • Puke

    28.04.2020 09:18
    "Moderna" medicina sad ce povezati sve zivo sa koronom. Nisu u stanju da daju odgovore na najosnovnije bolesti pa im ovo bas odgovara...
  • A

    28.04.2020 09:04
    Danas
    Donose odluku o otvaranju vrtica-zar se ne boje opet italijanskog scenatija kojim su nas zastrasivali

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna