Autor: 021.rs

Život
08.02.2021.
22:07
Srbija je jedna od retkih zemalja koja omogućava neograničen broj postupaka vantelesne oplodnje za prvo dete za parove s problemom steriliteta sa starosnom granicom za ženu od 43 godine.
  • Caca

    10.02.2021 11:05
    Iskustvo
    Problem neplodnosti, pripreme za proces i sam proces su jedna jako ozbiljna stvar. Sa psihološke strane suočavanje sa nemogućnošću reprodukcije je izuzetno stresno. Psihološka podrška izostaje, kod nas se posmatra samo kao medicinski tretman. Čak imam utisak da i sami lekari gledaju na sve kroz ružičaste naočari i tako i predstavljaju parovima, kao da je to skidanje kamenca, a nije. Imala sam 3 vantelesne. Iz poslednje hvala Bogu imam blizance. Prošla sam pakao a ni njihova 1.godina života nije bila ništa bolja. Da treba opet da prolazim kroz sve to-ne bih. Da li bih preporučila najboljoj prijateljici-ne. Ovo je samo moje lično mišljenje zasnovano na iskustvu VTO u zdravstvenom sistemu Srbije!
  • Беба

    09.02.2021 15:19
    У свом окружењу имам много беба рођених захваљујући ВТО. Све су слатке, напредне и паметне :-)
  • x

    09.02.2021 12:25
    y
    država ne broji bebe koje su se rodile pomoću VTO.
    niti je zanima.
    kako onda meri efikasnost poduhvata?

    ni nas ne zanima, koliko vidim, jer niko ne komentariše vest 14 sati posle objavljivanja.
    ili smo digli ruke, šta li...
    tuga.

    ali VTO se radi, to je bitno. i radi. juče sam saznao za jednu novu trudnoću :).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna