Autor: Tanjug

Život
20.05.2021.
23:05
Nije isključen novi talas pandemije korona virusa u svetu, tako da moramo biti oprezni, izjavio je danas direktor Svetske zdravstvene organizacije (SZO) u Srbiji Marjan Ivanuša.
  • Podbarac

    22.05.2021 08:38
    Da ponovim
    Ove vakcine ne garantuju da se nećete razboleti, već i ako se neko razboli, šanse za teži oblik bolesti i respirator, tj. smrt, su znatno manje.

    Treba znati - "prave trajne vakcine" (tj. sa živim ali oslabljenim virusom) zasada nema! Pitanje je i da li je moguća takva vakcina za ovu vrstu virusa?

    Dakle, treba zaustaviti širenje što pre, da ne bi došlo do značajnijih mutacija - jer što je duže ovaj virus "u cirkulaciji", veće su šanse da mutira u nešto što ne bi bilo dobro...

    Daklem, ove trenutne vakcine su "prva pomoć" i uz malo sreće (tj. bez večih mutacija) za 2-3 godine i uz bar par revakcinacija, sve će biti, daj Bože kao i pre.

    Dotle, srećno... Tolko.
  • Обсервер

    21.05.2021 11:55
    Коментатори
    Ах, колико писмености, толико и ''стручности'' у коментарима ! Иначе, могуће су и поплаве, као и нови талас короне, интересантно је колико су неки људи далековиди !
  • Nikola.

    21.05.2021 10:15
    D
    Što se tiče drugog talasa corone ne treba očekivati da će biti gori od prvog talasa, do tada će imati veći broj revakcinisanih i vakcinisanih prvom dozom koja pruža 45%zaštite što nije mali broj procenta, drugi talas će biti najvise poguban za Indiju, tamo gde ima 50-60% revakcinisanih će biti znatno blaži. Ne treba ljude trovati sa ovom epidemijom uopšte, niti da ih plaše sa nekakvim scenariom.


    Epidemija će biti snama sve dok revakcinisanih ne bude 95% do tada mi ćemo imati 45-80 svakodnevno pozitivnih i sporadične brojeve umrlih(1-10),hospitalizovanih takođe(1-10) i neće biti sve covid bolnice.

    I sa 45-80 se može normalno živeti bez straha i panike kao i u vreme epidemije influence iliti grip.
  • D

    21.05.2021 07:53
    D
    Ovakvim izjavama jos vise terate ljude na sumnjicavost vakcine! A taman se i oni neverni poceli vakcinisati! A cemu onda vakcinacija,gradnja novih bolnica....? Dali mi neznamo sto vi znate....? I jos stotinju pitanja...? Bolje recite istinu nego da solite po malo! Svaki covek zdravog razuma cevam slicna pitanja i sumnju postaviti! Ja kao revakcinisan vec tri meseca,ponasam se sasvim normalno,masku nosi samo u prodavnicama i nigde vise. Da vidim delotvornost vakcine...? Jer ja nisam pretnja nikome a ako slucajno dobijem virus to ce biti blaga prehlada,to su reci svih doktora!
  • Dragan

    21.05.2021 07:40
    Ah
    Tačno.Setite se prošle godine negde u ovo vreme kad su mnogi predsednici se pohvalili da su pobedili virus.Virusu godi da do jeseni mutira i spremi jače oružije.Dovoljan je samo jedan virus koji u sekundi stvori milion svojih kopija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna