Autor: Index.hr

Život
27.06.2021.
22:15 > 22:15
Da li je deci mesto u restoranima i hotelima sve je češća tema rasprava u Italiji.
  • Slazem se !

    01.07.2021 05:34
    Kakva kafana kod prijatelja kuci ili u dvoristu samo pogled tata Slavka da uhvatim primir
    se kao na daljinsku komandu !
    A ovo danas …
    deca imaju stav … odrastaju sa stavom u svojih 5-6-7 godina… vaspitavanje se vrsi kroz to da sami rade sta zele …
    OK ali svoje bolide ostavite kod kuce !
  • night owl

    29.06.2021 21:47
    /
    Kao što neko reče, zar je malo rođendaonica, igraonica sa svom mogućom opremom za igru gde treba dete odvesti da se druži. Šta deca rade u kafanama i picerijama za odrasle? Istina kad sam ja daaavno bila dete, tata me je kad primi platu uvek vodio na ćevape u kafanu. Tamo tada baš i nije bilo dece, a i da je bilo ne verujem da bi mi palo na pamet da jurcam okolo.
  • Zorz Papadubi

    28.06.2021 10:03
    Konacno
    U potpunosti se slazem sa ovom vrstom ogranicenja. Roditeljima najlakse doci na kafu i pustiti dete da se igra. Nije dete krivo...detetu samo nije mesto u restoranu nego na igralistu.
  • Marta

    27.06.2021 16:07
    Hmmm
    Spada mu one generacije, gde te mama samo pogleda i vec si znao da si prekrsio meru i da je sada vreme da se smiris. Nije bilo potrebno opominjanje, moljakanje i slicne gluposti. Jednom se dogodilo da smo bili nestasniji i u restoranu su prisli stolu i zamolili nase roditelje da nas umire zarad drugih gostiju. Nikada nisam osetila takav stid. Tako da da, odluka je odlicna. Prvo, restorani i kafici nisu ni igralista ni igraonice. Drugo, drugi ljudi ne bi trebali da strshuju da ce im konobar sa tanjirima zavrsiti u krilu jer pokusava da izbegne decu koja se muvaju medju stolovima. Ovo nije stvar dece, vec uspaljenih i nevaspitanih roditelja.
  • Vlada

    27.06.2021 15:12
    @3OPAH

    Ne vidim šta tu nije normalno, ako neko ima nenormalnog ljubimca može lako da ga pokloni drugom, a nevaspitanu decu smo svi osuđeni da trpimo.
  • Djurica

    27.06.2021 14:19
    Ostavite decu kod kuce
    BRAVO! Da se neko najzad suprostavi njegovom velicanstvu detetu (koje doduse nije krivo nego je nastalo kao proizvod potrosacke industrije za decu i marketinga koji je roditeljima objasnio da je deci sve dozvoljeno i da moraju da im kupe sve postojece igracke, odela, hranu,..., ili su losi roditelji),
  • 3OPAH

    27.06.2021 12:29
    Da su samo restorani...
    U Nemačkoj postoje zgrade u koje ne možete da se uselite ukoliko imate decu ali su sve vrste kućnih ljubimaca dozvoljene. To zaista nije baš normalno. S druge strane, nije ni normalno da deca oštete inventar, igraju se žmurke u restoranu i naleću na konobare. Ali to nije problem dece nego roditelja. Pokret treba da zabrani pristup neodgovornim roditeljima a ne deci.
  • Jedna

    27.06.2021 12:25
    Mama
    Bravo. Potpuna podrška. Deci nije mesto u kafićima, kafanama, restoranima. Ima dovoljno riđendaonica, igraonica, parkova,... To što bi roditelji da sede, pijuckaju, kuckaju po telefonu dok dete kuka, lomi, obara, plače, je najteži greh prema njemu. Deci posvetite vreme na lepšem mestu. U kafić sami.
  • Lex

    27.06.2021 10:29
    Korisno
    Odlična situacija da se dete istrenira da istrpi neprijatnost i dosadu.
  • Vaspitanje

    27.06.2021 09:34
    Jednog 29. juna sam u t. c. Usce srela poznanicu koja je rekla da su bili na zemunskom keju gde se odrzavala manifestacija povodom Dana Dunava ali je deci (4-5 god) bilo dosadno pa su dosli tu i onda su se sa tatom vitlale po hodnicima! Deci treba zanimacija, a to sto bi roditelji da sede za stolom u restoranu je neprikladno za njih. Tako da, ili cete vaspitati decu da budu roboti i rade sta im se kaze ili ih vodite na mesta koja su prikladna za njih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna