Autor: Index.hr

Život
05.05.2022.
06:59
Biti vegetarijanac nikad nije bilo popularnije u SAD, sa oko 10 odsto ljudi koji su prijavili da jedu samo biljnu hranu, u poređenju sa dva odsto koliko ih je navodno bilo pre nekoliko desetina godina
  • Andrija Šrek

    05.05.2022 16:25
    ...
    Pa dobro, poznato je u nauci da deca ne smeju da se hrane isključivo biljnom hranom, jer su im za pravilan rast i razvoj potrebni sastojci i iz životinjskih namirnica. Kao i svima nama i u odraslom dobu, jer je čovek, po građi svog digestivnog trakta, svaštojed.
    Sve drugo je kvazi-nauka i fenseraj.
  • Лиманац

    05.05.2022 10:02
    Људи су сваштоједи, не биљоједи. Крај приче.
  • Milan

    05.05.2022 08:36
    Biologija
    Životinjska vrsta Homo Sapiens je omnivor tj. svaštojed. Sve ostalo je stvar ideologije, religije, egzistencijalnih kriza itd. Upamtite, niko nije postao vegan tako što je napravio naučnu studiju i zaključio da je tako ispravno, nego zato što je postao pripadnik neke religije (ili kavzi-religije), nekog pokreta za zaštitu životinje itd. a onda ulazi u klasičnu racionalizaciju i svoju iracionalnu/emotivnu odluku pokušava da opravdava nekakvim "naučnim dokazima".
    Sa druge strane, svaki nutricionista će prosečnom čoveku sa ovih prostora savetovati da jede manje mesnih prerađevina, manje hleba i manje šećera, a više (pre svega svežeg) voća i povrća, ribe, maslinovog ulja, raznih semenki... Možda mnogima deluje skupo, ali ni lečenje ili (pu, pu, pu) sahrana nisu baš jeftini, a pogrešna ishrana je najveći uzročnik bolesti na ovim prostorima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna