Autor: Beta

Život
31.08.2022.
20:10 > 20:10
Dani bureka počinju u Nišu sutra, 1. septembra i traju do nedelje, 4. septembra.
  • Tja

    03.09.2022 13:48
    @V, Zoran

    Upravo proverio kakve sve vrste bureka prave Turci, vi bi šlog doživeli. Svakakve vrste svežeg i kuvanog povrća, mesa, slatkih kremova. To samo ovde kod nas mrtva trka ko je veća konzerva. Te ne pravi se vako nego nako, te samo je sa mesom. Burek se na srpski prevodi kao gibanica ili savijača, tako da zovite kako oćete, po turski ili srpski, pita ko pita.
  • Marko

    01.09.2022 15:15
    Varijacije...
    Burek se odnosi na nacin pripreme, odnosno oblik jela. Nista mi ne smeta sto ima i sa visnjama i kulenom.
    Cak i turci ga pored osnovnih verzija sa feta sirom ili mlevenom govedinom prave jos i sa spanacem, sa krompirom, sa krompirom i sargarepom...
    I nije istina sto u Bosni kazu da je burek samo sa mesom i iskljucivo motan. U mnogo zemalja se burek slaze kao sto je specificno u nasim pekarama.
    Mislim da jaaaako preterujemo sa tim "samo tako i nikako drugacije..." forama.
  • Зоран

    01.09.2022 09:02
    Зоран
    Хвала Турцима на Буреку и Сарми! Али Срби и то умеју да упропасти...са Вишњама,Јабукама,Коленицама,....стварно смо,сиротиња раја,били и остали!!!
  • V

    01.09.2022 07:28
    V
    Gluposti!!! Meso i Sir,sve ostalo su gluposti i baljezgarije!!! Naj popularniji Turski proizvod u Srbiji cemo upropastiti...jos fali i Majonez da stavljaju!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna