Autor: Index.hr

Život
26.09.2022.
06:43 > 07:01
Među mnogim izazovima s kojima se roditelji suočavaju jedan od najtežih je naučiti dete rasporedu spavanja.
  • Vera

    01.10.2022 05:41
    ljubav pre svega
    Moja ćerka ima bebu staru 4 meseca i ona se sama uspavljuje i spava celu noć bez da se budi.To smo postigli tako što bismo je odneli u krevetac uveče kada pokaźe da je jako sanjiva a ako se noću probudi dobije varalicu i bez da se rasani ona nastavi da spava. Ali uz nju je sve vreme majka ili otac ili bake, koji ćute, ne animiraju bebu samo su tu da dete vidi da nije samo. Uzmu bebu u zagrljaj za utehu ako zatreba, ako se rasani i plače, ako ne plače ne uzimaju dete u ruke samo prate da li će zaspati ili ne. Bezdušno je samo ostaviti bebu samu ako ona nije već "zrela" za spavanje i slušati kako plače. Beba mora u toku dana da se dovoljno mazi i igra sa roditeljima da bi bila spokojna i sigurna u njihovu zaštitu i ljubav da bi mogla da mirno zaspi.
  • Proverena metoda

    26.09.2022 20:29
    Malo teža ali korisna
    Obavezno izvedite bebu napolje izmedju 16 i 19 h i pustite je da bude aktivna, leži ili sedi na ćebencetu, previja se i puže, hoda sa vašom potporom (ako je u tom uzrastu) itd. Jeste da i vi morate da je pratite ali posle toga će biti umorna. Nije važno da li je napolju kiša. Onda se igrajte živahno u sobi.
  • Dada

    26.09.2022 08:46
    Moj savet je ne slušati ovakve savete. Jer i beba je čovek, a da li bi svako voleo da su mu se roditelji ovako ponašali?
    Pružite ljubav bezrezervnu, biće sve u redu, svima je potrebna ljubav, tako i bebama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna