Autor: RTS

Život
13.12.2022.
21:53
Budućim generacijama Novozelanđana biće zabranjeno da kupuju duvan prema odredbama paketa novih zakona protiv pušenja, koji je usvojen u parlamentu, i koji je među najstrožima na svetu.
  • Mihailo

    14.12.2022 15:00
    Kupovaćemo i čvarke na crno a još crnje je što će se to desiti u bliskoj budućnosti. Vidi onog - jede čvarke i kobasice pred decom! Fuj! Zovi policiju.
  • goran

    14.12.2022 14:38
    To da ce ziveti duze ako ne puse totalna glupost. 8/10 baba i deda koje znam su pusili ili bili u zadimljenim prostorijama bar pola zivota.
    To da vise kostaju zdravstvo totalna glupost ako zive krace ko sto tvrde.
    Pusaci daleko manje kostaju zdravstvo jer njega i ne mogu da se oslone u 99% slucajeva samo zato sto ih proganjaju.
    Pusaci daju i do 9/10 cene cigareta kao porez drzavi. Oni placaju svoje zdravstvene usluge daleko vise a daleko manje ih koriste.
    Pusim 20 godina koronu nisam ni osetio, nemam kijavicu prakticno nikad, niti idem nekad na bolovanje nego slobodan dan kad sam umoran.

  • Milana

    14.12.2022 10:40
    Pih!
    Nisam pusac, ali licno, manje mi smetaju pusaci od ovih sto zagovaraju legalizaciju marihuane pod izgovorom da je zdravija i ne izaziva zavisnost. Jeste, bas ce tamo neki diler da je uzgaja organski, mhm! A o tome kako ne izaziva zavisnost, pitajte one koji pokusavaju da se odviknu. Niko nije poceo da se odmah bode u venu, sve krene od tih tako "bezopasnih" droga!
  • The Lalosh

    14.12.2022 09:10
    Bravo!
    Bravo Novozelanđani. Ko hoće da se truje neka se snalazi na crnom tržištu uz sve rizike.
    Isto treba i za alkohol.
    Uvek će biti poročnih i onih slabog karaktera. Kao i narkomana i alkoholičara.
    Ali zbog takvih ne treba svi ostali da smrdimo i trpimo.
    Da ne pričamo o resursima zdravstvenog sistema.
    I za ove što stalno mantraju da sa svojim telom mogu da rade šta hoće... Može, ali onda kada vam bude trebala pomoć lekara, propustite sve one koji se nisu trovali svesno, pa ako stignete na red...
  • F

    14.12.2022 07:39
    F
    Ovo vec nije sloboda vec tiranija! Svako ima prava za svoje novce kupovati sta zeli i koristi! Ako bi ovom logikom isli skoro sve bi bilo zabranjeno sokovi alkohol suncokretovo ulje.....treba ograniciti gde moze da se koristi duvan u svom domu i predvidjenim prostorima za tako nesto! A zabrana samo dovodi do kriminala i sverca istih proizvoda po meni veoma surovo i glupo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna