Autor: TV Prva, Blic

Život
28.06.2023.
12:21
Vest da je devojčicu u poznatom grčkom letovalištu ubola otrovna riba dragon, uznemirila je mnoge kupače koji svoj odmor provode upravo na grčkoj obali.
  • Tamara

    29.06.2023 07:37
    Zaroniti mesto uboda (u našem slučaju detetovo stopalo) u vruć pesak. To je u našem slučaju bilo na Velikoj plaži u Ulcinju. Savet nam je dao lokalac. Otrov je termolabilan, agonija je trajala dvadesetak min i proslo je. Trajanje bola i jačina, kao i posledice, zavise od veličine ribe.
  • Laloš

    28.06.2023 18:55
    Ova riba je invazivna vrsta iz tropskih mora koja se raširila u mediteranu jer nema prirodnog neprijatelja. Došla je sa brodovima preko balastnih voda a odomaćila se jer je temperatura mediterana porasla zbog globalnog zagrevanja. Ne boji se ničega i lako ju je uloviti. Štetočina je jer desetkuje mlađ drugih vrsta. Kada je ulovite nikada je ne vraćajte ili je pojedite (ukusna je) ili je bacite. U Jadranu je nećete nagaziti zbog šljunkovite i kamenite obale ali tamo gde je pesak pazite.
  • Dva puta me

    28.06.2023 14:44
    Ubola
    Riba pauk se nalazi u pesku,zakopava se kad je opasnost,retkost je da neko na nju stane,ali moze da se desi.Riba ima na tri mesta bodlje kao krunu na glavi i na skrgama.Prvi put sam je upecao bez znanja o njoj i dok sam je skidao sa udice dobio sam u dlan,bilo je bolno,ali do kraja kupanja tog dana se smirilo.Znaci sigurno i nivo otrova koji primis tada malo.Drugi put sam znao za nju,ali dok se migoljila iz vode na najlonu zabola me u mali prst na ruci slucajno, tad je sigurno bilo puno.Sve zvezde sam video,prst je natekao kao palac,tada sam ga drzao u vrucoj vodi i do sutra mogu reci da se smirilo.Sigurno da moze izazvati i napade,temperaturu i ko zna sta sve.Inace je ta riba veoma ukusna.Sad je uspesno lovim gde letujem i cistim plazu od nje,skidam sa udice medicinskim makazama , pa isecem bodlje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna