Autor: B92

Život
23.07.2023.
00:05 > 10:34
Scene lošeg ili nepropisnog parkiranja su svuda oko nas, a neko je smislio kako da stane na put bahatosti pojedinih vozača.
  • Ivan

    25.07.2023 10:41
    Zakon
    Zakonom je zabranjeno parkirati auto čak i ispred svog ulaza ili garaže! Što znači da neko može to da prijavi, i sasvim legalno pauk da odnese auto. Zakonom nije dozvoljeno zagrađivati. To do skoro nisam znao... zanimljivo... samo naravno ne sprovode se i mnogo opasnije stvari kod nas
  • @ Coja

    23.07.2023 23:15
    Не сме да уништава нити оштећује туђе возило, јер није надлежан да спроводи закон. Међутим, погрешно је и Ваше размишљање - паркирање испред колског улаза у двориште није дозвољено и то нема везе са својином над земљиштем. Не сме паркирати тако да некога онемогући да прође својим возилом, то је јасно регулисано Чланом 66 Закона о безбедности саобраћаја. Код нас људи имају навику да паркирају испред туђих улаза, гаража и сл, што је изузетно бахато и безобразно.
  • SaleN

    23.07.2023 18:02
    Vlasnik mora imati
    pristup svojoj imovini, garaži ili dvorištu zgrade (vlasnici stanova su vlasnici i dvorišta). Po zakonu imate pravo da sklonite prepreku koja vam smeta da pristupite vašoj imovini, to se zove samopomoć. Pa neka vas tuži siledžija koji vam je onemogućio pristup vašoj imovini.
  • G pen

    23.07.2023 15:36
    Evo ja cu parkirati ispred ulaza u vasu zgradu, to je ok? Jednom sam usao u parking zgrade kod Foxtrota pa sam isteran. Sta je to tada nije za sve. Licemeri ste vi po zgradama.
  • Владимир

    23.07.2023 14:43
    правопис
    Ја сам "туђе ауто једном гурао од капије, цуко лајао а бициклу нисам дирао" ... А штаницла ми остала недирнута ... Заборавио на грацком земљишту ...
  • Au

    23.07.2023 14:03
    Iju, kako su siledžije šokirane što im je neko uzvratio na nasilje! Pa šta ste mislili, da vas se pristojan svet boji? Malo ste se zeznuli. Tek će biti "oko za oko, zub za zub" ako već vlast gleda blagonaklono na vaše divljanje.
  • Ako

    23.07.2023 12:17
    Ako
    Je blokirao ulaz u Kuću onda vozač treba biti kažnjen! Ako je blokirao kolski prilaz onda nesnosni nikakve posledice u većini slučajeva!
  • Coja

    23.07.2023 11:43
    Coja
    A jel to tvoje Zemljiste da nekom,vezujes Kola? Koliko je meni poznato,nije niti moze biti i ovo se mora,sankcionisati! Mnogi umisle da je zemljiste,ispred kuce njihovo i stavljaju razne natpise itd! Ovo je Gospodo Kapitalizam gde se Mora sve platiti da bi postao Vlasnik i ovo pocinio!
  • B

    23.07.2023 10:59
    B
    Prostor ispred Zgrade ili Kuće nije privatno vlasnistvo već Gradsko i time niko nema prava da nekom brani sece gume i lišava privatno Auto koje je privatno Vlasnistvo! Eventualno možete pozvati Saobracajnu Komunalnu i oni odrede dali taj Auto treba biti sklonjen ili ne! Sami uzimati Zakon u ruke na Sudu ima debelo da platite!!! Ovo je zaista ogroman problem koji se Mora zakonom resiti i Vlasnicima objekata koji imaju garažu i kolski ulaz omogućiti da to zemljište otkupe ili plaćaju godišnju rentu! Ovo pišem iz skorašnjeg iskustva gde je prvi Komsija imao identičan problem i misleći da je upravu sam tudju Auto izgurao na Put kako bi sebi omogućio ulaz u Ulično Dvorište. Te nakon Sudjenja izgubio Spor i mora po Presudi platiti Vlasniku Auta novac i sve Sudske Troškove koji nisu ni malo jeftini bili!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna