Autor: Tanjug

Život
06.12.2023.
09:12
Lek "ozempik" dostupan je osobama sa dijabetesom o trošku RFZO isključivo uz recept i zbog stroge kontrole ne postoji mogućnost da se lažni lek pojavi u apotekama.
  • Bosko

    01.04.2024 22:36
    ozempic
    najgora stvar što ga nema ni u jednoj apoteci gde gdego da sam pitao doza 0,5mg.
  • w/e

    09.12.2023 01:11
    @Semaglutid=Ozempic
    FDA je sacinjen od bivsih radnika u farmaceutskoj industriji, pa je normalno da rade u njenu korist, a ne u korist gradjana.

    To sto upotreba nekog leka moze dovesti do gubitka telesne tezine ne znaci da ga treba koristiti za te svrhe. Primarni uzrok gojaznosti je losa ishrana, a ne bolesti. Tako da cak i ukoliko izgube apetit, kilazu sta god.. vratice se sve nakon sto zavrse sa terapijom, jer ce nastaviti sa starim navikama. Ukoliko hocete da unosite nenormalne kolicine hidrata bez gojaznosti, potrudite se da ih nekako iskoristite kroz fizicku aktivnost, pa da uslovno receno zavrse u misicima umesto kao masno tkivo.

    Sluzeci se ovako glupim argumentima, ljudi ce poceti i heroin da koriste kako bi smrsali.
  • komšinica

    08.12.2023 18:36
    Ovaj lek ide isključivo na recept po predlogu endokrinologa dijabetičarima. Niko ga nije pisao debelima za mršavljenje, to je čista izmišljotina, pravi se galama ni oko čega. Lek je jednostavan za upotrebu i nemorate da se bodete svaki dan kao sa insulinom i tamo gde je to moguće dao je dobre rezultate. Izgleda da je bitno stalno praviti neku gužvu i skretati pažnju sa pravih problema u zdravstvu kojih ima milon.
  • Igor

    07.12.2023 15:18
    Kakve veze ima dal je lek odobren za lečenje gojaznosti u Americi? U Srbiji nije. Mi ga ne proizvodimo i svakako nismo prioritetan kupac, naprotiv. Prema tome, ko hoće da smrša - dijeta.
  • Semaglutid=Ozempic

    07.12.2023 13:59
    FDA odobrio...
    Prvo, kako ga u Bosni ima bez problema, a kod nas je nestašica?
    Drugo. FDA (SAD) je u junu 2021. odobrila korišćenje Semaglutida u terapiiji lečenja gojaznosti. Ozempic je zaštićeni naziv za semaglutid! Prema tome, kao i u svemu drugom i ovde lažu narod i huškaju isti jedne na druge. Znači, laž je da gojazne osobe zloupotrebljavaju ovaj lek. Ali u našoj državi je uvek kurativa imala prednost nad prevetivom iako je lečenje po sistem višestruko skuplje nego preventivno delovanje... Ako je i propuštena rana šansa za preventivu, ne treba propuštati među prilike. Kada dođe do hrnočinih problema, takav pacijent mnogo više košta taj RFZO nego da se u nekoj od ranijih faza delovalo... Uzdravlje!
  • Jq

    06.12.2023 13:10
    Tuzno
    Nema ga ni o RFZO trosku ,ni recept,ni izvestaj specijaliste ne pomaze kada 1.0 NEMA

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna