Autor: FoNet

Život
10.01.2024.
09:30
U Srbiji je do 7. januara veliki kašalj potvrđen kod 1.020 osoba, a svaki drugi slučaj je među decom od 10 do 14 godina, podaci su Instituta "Batut".
  • Za NN

    12.01.2024 04:42
    Moja deca su vakcinisana, ali podrzavam SLOBODU izbora. Prvibitno vakcina treba da zastiti individuu, a nikako se ne treba vakcinisati samo zbog drugih. Ne moze niko da naredi a pogotovo ne drzava da svi moraju da se vakcinisu. Ima slucajeva gde zbog porodicne istorije bolesti moze doci do komplikacija, i tada se roditelj odlucuje da ne vakcinise dete. A to mu nijedan doktor nece reci, jer ih zabole. Problem je sto je velika vecina roditelja povodljiva i bez opravdanih razloga i bez pravih informacija se odlucuje da ne vakcinise dete. Umesto da se fokusirate da pljujete antivakcinase, trudite se da uticete na edukaciju i promene u zdravstvenom sistemu tako da svaki roditelj raspolaze tacnim i svrsishodnim informacijama potrebnim da donese ovu odluku.
  • BoeserWolf

    10.01.2024 11:48
    Bilo bi interesantno cuti koliko je roditelja kažnjeno i koliko dece nije primljeno u zabavište u evropskoj prestonici nevakcinisanja.

    Kome je u interesu da se zakoni u vezi sa vakcinacijom ne sprovode? Primećujem mnoge ruske vidarske apoteke po gradu.
  • NN

    10.01.2024 09:54
    normalno
    Veliki kašalj spada u bplesti koje su odavno otišle u istoriju, bar tako se mislilo, jer ih decenijama nije bilo i niko se od njih nije razbolevao. Ima još takvih bolesti, veliki kašalj je još jedna od najmanje opasnih. To je bilo dok se neki pametni roditelji nisu odlučili da eksperimentišu na svojoj deci, i da ih ne vakcinišu, sprovodeći na njima svoja uzvišena načela - slobode mišljenja , odlučivanja i slične. E, sad, da li te slobode podrazumevaju da se može slobodno raditi nekom o glavi uključujući tu i svoju, a i tuđu decu, to je već veliko pitanje?!
    Naravno, najveći je talas epidemije gluposti i neznanja, koja,je počela da hara, a koja može biti i ubitačna!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna